Upoznaj me

Dobrodošli na blog Laka kuharica! 

Drago mi je da ste navratili na moj blog.  Uvjeriti ćete se da su moji recepti  za zdrava i nadasve ukusna jela i kolače, jednostavni i laki. Priprema je u većini slučajeva kratka kako biste što manje vremena proveli u kuhinji. No ta lakoća, jednostavnost i kratkoća ne smanjuje opći kulinarski dojam: nastojim pokazati kako je s vrlo malo truda moguće pripremiti zamamno jelo ili božanstveno dobar kolač. Hrana mora pobuditi sva naša osjetila, svaki dan, bez iznimke. Zar nije divno čuti ono mrmljanje oko stola: "Kako je ovo dobro!". 
   

Početak

Blog sam počela pisati 2009. godine. Moja djeca, koja više nisu živjela s nama, često su me pitala kako se priprema jelo ili kolač koji vole. Pomislila sam kako je došlo vrijeme da recepte za njima omiljena jela i kolače zapišem na mediju koji će im zauvijek biti dostupan (barem se nadam). Krenula sam s nama omiljenim jelima, ali postupno sam otkrivala nove okuse i načine pripreme. Djeca su mi bila velika podrška jer su isprobavala recepte i signalizirala je li nešto u opisu pripreme nejasno ili krivo navedeno. 


Recepti

Recepti koje ćete ovdje naći uglavnom su zdravi, koriste minimalno obrađene sastojke i  kad god je moguće sezonsko voće i povrće. Uz vrlo jednostavne, naći ćete i pomalo dekadentne kolače, jer oni čine lijepe trenutke u životu još ljepšima. Kao i meni, neka i vama moji recepti budu inspiracija i poticaj da isprobate nešto novo ili malo drugačije. Vidjeti ćete da ostavljaju puno mjesta za tvikanje, što vam daje mogućnost da pronađete najbolju varijantu istog jela. 

Autorica

Ljubiteljica sam hrane, vina, jakog espressa i  čokolade. Zbog potencijalno lošeg zdravstvenog ishoda dosta toga sam se morala odreći. To nadoknađujem još većom ljubavlju za svoju obitelj i psa, kao i svoj dom u kojem mi nikada nije dosadno. Kuham stalno, svaki dan, od kada sam se udala. Sada mi to zna biti prilično naporno, ali svejedno ustrajem. 

Ne težim savršenstvu u kuhanju. Zato mi se jako sviđa Nigellin razbarušeni stil, ali i Jamievo pomno objašnjavanje zašto se nešto reže, prži ili kuha baš na određeni način. Njih dvoje su spoj neopterećenog i školovanog kuhanja, što mi odgovara. Ne volim ni ušminkavanje jela, pa ono što vidite na mojim fotkama - to je to!   


A ti?

Pitanja, misli, ideje? Javi se! Povezivanje s čitateljima je moj omiljeni dio u bloganju o hrani. Komentiraj postove, pozdravi me na Twitteru, prati me na Instagramu ili Pinterestu
Možeš mi postaviti izravno pitanje na stranici za kontakt. Ne želiš propustiti novi post na blogu? Upiši se na RSS feed ili se prijavi za Newsletter kako bi ti svaki post došao izravno u sandučić e pošte. Koji god način odabereš, bit će mi drago!