erotika

Afroditini smotuljci (za 4 smotanih)

10.1.10


Svima vam je sigurno poznata Sappho s otoka Lesbosa. Osim što je pisala prekrasne ljubavne pjesme, Sappho je osnovala neku vrstu koledža za mlade djevojke dobroga roda gdje im je davala instrukcije iz slobodne ljubavi. Okružena svojim učenicama, o kojima se brinula i koje su nadahnule neke od njenih najljepših pjesama.provela je divne godine na Lesbosu.


Naravno, puno pažnje i ljubavi posvećivalo se dugim i nježnim večerama. Iz tog doba sačuvan je izvorni recept za desert kojim su večere završavale, a noći počinjale. Desert je nazvan po božici Ljubavi i ljepote, Afroditi.


SASTOJCI:
500 ml mlijeka
2 jaja (kokošja)
25 g 
brašnaprosijanog 
Maslinovo ulje
Malo soli i papra
50 g tekućeg meda
Latice jedne ruže
50 g pistacija


PRIPREMA:
1. Dva ili tri dana prije nego ćete peći uštipke, nasjeckajte, ali ne previše, ružine latice i ostavite da se maceriraju u medu.
2. Određenog dana tucite jaja s mlijekom i brašnom pažljivo izbjegavajući da se naprave grudvice. Miješajući bez prestanka dodajte l žlicu maslinovog ulja, 2 male žličice meda s laticama ruže, sol i papar.
3. Ostavite da se tijesto odmori na hladnom 30 minuta. Za to vrijeme očistite i istucajte pistacije, stavite ih ujedan veliki tanjur, a u drugi nalijte ostatak meda.

4. U tavi zagrijte ulje i od smjese pecite manje palačinke. Zatim ih savijte, umočite ih najprije u med, a onda u pistacije. Uz to pijte prohladnu malvaziju. Noć može početi!

Uvjeti komentiranja*Comments Policy

JOŠ UVIJEK GLADNI? :: HUNGRY FOR MORE?

1 komentara

  1. I adore this pancakes! Yours look so delicious! Kisses

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala.*Love and appreciate your comment. Thank you.

CookEatShare Member
view my recipes
CookEatShare Member

Laka kuharica Express

Laka kuharica Express
Preuzmi besplatnu knjižicu recepata u pdf formatu

Prati me*Follow

Cool

Začini i začinsko bilje u kulinarstvu

Tablice zamjena za začine i začinsko bilje

Tablice zamjena za začine i začinsko bilje
Herb and Spice Substitution Charts