Pečena rebarca sa slatko - ljutim umakom ☆ Oven baked ribs with sweet and spicy sauce

by - 27.2.15

Oven baked ribs with sweet and spicy sauce by Laka kuharica: baking low and slow is the secret to these fall of the bone ribs complete with wonderful sides.
☆ Baking low and slow is the secret to these fall of the bone oven baked ribs complete with wonderful sides. 
Nedjelja je dan kada si damo malo više truda oko ručka. Barem je to tako kod nas i općenito u ovim našim krajevima ili u Regiji, kako se po novome zove ex Ju. Ispada da smo se svi rodili u nekakvoj državi Regija. Ta je Regija bila tako užasna država da je ne smijemo spominjati po dobrome, isključivo po lošemu. Veliki dio rođenih u toj Regiji danas priča kao da nikada nije bio mlad, sretan i bezbrižan. To je zabranjeno: kako možeš biti mlad, sretan i bezbrižan u užasnoj, bivšoj Regiji? To su bili samo izdajice svojeg naroda, oni koji nisu domoljubni i kojima Nacija nije svetinja. E, pa, baš me briga! Bili smo mladi, lijepi, sretni (većinu vremena) i bezbrižni (većinu vremena). Što bih dala da su i naša djeca bezbrižna i da ih ne mori nezaposlenost, besparica i nedostatak budućnosti u Domovini. Fućkaš Domovinu u kojoj je svaki dan sve gore. Moje mišljenje.
No, da se vratim ovim, sasvim običnim svinjarijama: divnim, mekanim, jednostavno savršenim rebarcima. Priprema se čini dugom, ali zaista nije: tutneš ih u pećnicu, naviješ timer i zaboraviš na njih. Priloge je isto lako napraviti. Pečena kabocha me je oduševila, najviše to što se jede zajedno s korom, a okus je neočekivano božanstven.

Porcija: 4 - 6
Priprema: 30 min



Gotovo za: 3 h 30 min
Pečenje: 3 h



Složenost: umjerena




SASTOJCI:
1500 g svinjskih rebaraca u komadu
½ žlice morske soli
½ žlice papra
30 ml suncokretovog ulja

Slatko - ljuti umak
15 ml maslinovog ulja
40 g luka, sjeckanog
½ čajne žlice cumina
110 g ljutog ketchupa
2 žlice Demerara smeđeg šećera
1 žlica jabučnog octa

Pirjani crveni kupus s jabukama
30 ml maslinovog ulja
1 luk, sjeckani
2 kiselkaste jabuke, očišćene, narezane na četvrtine
1200 g crvenog kupusa, očišćenog, narezanog na šire rezance
100 ml balsamičnog octa
½ čajne žlice kima, mljevenog

Pečena Kabocha tikva
1 Kabocha tikva
30 ml maslinovog ulja
1 žlica morske soli

PRIPREMA: 
1. Na unutarnjoj strani rebaraca odstraniti tanku opnu što je bolje moguće (ova membrana može ostati tvrda i nakon pečenja). Za uklanjanje, nožem lagano kliziti ispod membrane, zatim je prstima odvojiti od mesa.
Season both sides of the ribs with salt and pepper
2. Solju i paprom natrljati rebarca sa svih strana, staviti u pleh za pečenje, nakapati uljem. Prekriti s aluminijskom folijom i peči u pećnici na 150°C tijekom 3 - 4 sata, sve dok se meso ne počne odvajati od kostiju.
brush both sides of the ribs with the sauce
3. Rebarca izvaditi iz pećnice, maknuti aluminijsku foliju i slatko-ljutim umakom obilno namazati rebarca s obje strane. Vratiti u pećnicu, pojačati temperaturu na otprilike 220°C i peći rebarca 10-15 minuta, sve dok se umak dobro ne zapeče.
Poslužiti uz dinstano crveno zelje i kriške pečene tikve.

Slatko - ljuti umak
Stir to combine all ingredients
1. Luk pržiti na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri, umiješati cumin, kečap, šećer i jabučni ocat; promiješati i kuhati 2 minute. Odložiti.

Pirjani crveni kupus s jabukama
saute onion
1. Luk pržiti na maslinovom ulju 3 minute.
cut apples into quarters
2. Četvrtine jabuka u međuvremenu narezati na ploške.
braise red cabbage, apples and blsamic vinegar
3. Crveni kupus, jabuke, kim i balzamični ocat dodati prženom luku, promiješati, posudu poklopiti i pirjati na laganoj vatri 20 minuta ili dok kupus ne omekša.
Poslužiti kao prilog mesnim jelima.

Pečena Kabocha tikva
1. Tikvu oprati, zatim odstraniti peteljku s gornje i zadebljanje s donje strane, izvaditi koštice i narezati na kriške srednje debljine.
Kabocha slices on a baking sheet lined with parchment paper
2. Kriške tikve rasporediti na papir za pečenje, posoliti i pokapati maslinovim uljem. Peči u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, sve dok kora u potpunosti ne omekša i dok se krajevi tikve malo ne zapeku.

Poslužiti kao prilog raznim mesnim jelima.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 1339 kcalmasti: 102,55 g; ugljikohidrati: 51,58 g; bjelančevine: 54,27 g; kolesterol: 248 mg; natrij: 3240 mg; kalij: 1573 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

2 komentara

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.