Pileći bataci s rižom i povrćem ☆ Chicken legs with rice and vegetables

by - 17.10.13

Chicken legs with rice and vegetables by Laka kuharica: a great-tasting, all-in-one meal.
☆ This all-in-one meal is great-tasting and so easy to prepare. 
Zadnje vrijeme nekako slabije čitam blogove, komentiram, slikam recepte. Razlog je što se već drugi tjedan oporavljam od neke opake viroze koja nikako da nestane u potpunosti. Nisam ono pravo bolesna, ali nisam ni ono pravo zdrava. Pa nemam volje skoro za ništa. Iako, spremam i nova jela i eto, baš sam sinoć napravila novi kolač, ali nije mi ga se dalo slikati ............... Valjda će i ovo poći.
Od kada kuham i za tatu, sve rjeđe pripremam puretinu ili piletinu. Razlog je vrlo jednostavan: ne jedemo ih ni on, ni ja. Stoga mi se ne da pripremati dva ručka. Naravno, uvijek netko ostane prikraćen s obzirom da moji dečki jedu i vole leteće objekte. Često kupim prsa peradi, stavim ih u marinadu, a oni ih drugi dan ispeku uz neki prilog. U tom slučaju, umjesto juhe imam neki ćušpajz (poriluk, kelj, zelje) koji dečkima mijenja juhu, a tati i meni predstavlja potpuni obrok. Ako se prihvate kuhače, ovo može biti nešto što će lako pripremiti. Vrlo je praktično jer se sve lijepo gurne u pećnicu i čeka se samo zvonce timera. Et voilà, meso i prilog su gotovi!

Find this recipe in English on allrecipes CookEatShare Foodista 

Porcija: 4 
Gotovo za: 50 min
Složenost: lako
Priprema: 20 min
Pečenje: 30 min



SASTOJCI:
2 - 3 žlice kukuruznog brašna
1 čajna žlica crvene paprike
½ čajne žlice morske soli
½ čajne žlice mljevenog papra

2 pileća batka
1 žlica maslinovog ulja
1 luk, grubo sjeckani
100 g parboiled riže
120 ml vrelog pilećeg temeljca od ¼ kocke
1 manja tikvica, oprana i narezana na kockice
1 poriluk, opran, narezan na ploške
2 rajčice, narezane na kockice
½ čajne žlice majorana, sušenog

PRIPREMA:

1. Pileće batake provući kroz smjesu kukuruznog brašna, crvene paprike, malo soli i papra, zatim peči na maslinovom ulju 3 - 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlaćanu koricu. Izvaditi iz tave, odložiti.

2. Luk kratko pržiti u istom ulju, prebaciti u vatrostalnu posudu, umiješati rižu i dodati pileće batake, podliti pilećim temeljcem.

3. Povrćem prekriti batake i rižu, posipati sušenim majoranom, poklopiti i peči u pećnici na 200°C (ventilator 180°C) oko 40 minuta.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 478 kcal; masti: 16,95 g; ugljikohidrati: 60,53 g; bjelančevine: 20,73 g; kolesterol: 61 mg; natrij: 171 mg; kalij: 698 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

2 komentara

  1. Es la forma más exquisita de comer el pollo un plato contundente ,saludos amiga y muchas bendiciones.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelim ti da se sto pre oporavis, mene je prosle nedelje isto uhvatila neka prehlada, pa mi je dosta pomogao vruc caj od lipe sa medom i djumbirom... a rucak je vrlo fin, mi volimo piletinu i cesto se nadje na meniju, ovako sa povrcem je bas kompletan rucak.:)))

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.