Aromatični proljetni kuglof ☆ Savory spring bundt cake

by - 27.4.10

Savory spring bundt cake by Laka kuharica: cheesy, aromatic and delicious.
☆ This cheesy, aromatic and delicious savory cake is ideal for picnics and lunch boxes.☆
Pretpostavljam da gradski puk preko vikenda ide nekud izvan grada. Da zaboravi krletke na 100-tom katu, pokvarene liftove ili bezbrojne stepenice, buku s ulice ili od susjeda……. Pretpostavljam, s obzirom da mi za vikend ostajemo kod kuće. Prvo, živimo u miru, tišini i zelenilu; drugo, vikend je vrijeme da svi budemo na okupu. Na nedjeljne izlete smo išli kada su djeca bila mala. Čim su postala dovoljno velika da subotom počnu izlaziti, izleti su posve otpali: nedjeljom se dugo spavalo nakon subotnjeg izlaska, a zatim se učilo za školu u ponedjeljak. Još kasnije, vikend je bio rezerviran za kuhanje, pranje i peglanje za studente. Dakle, svi vi koji imate osnovnoškolsku djecu, koristite to kratko vrijeme za izlete, jer će vrijeme bez izleta stići jako brzo.
Ovaj kuglof idealan je za nositi na izlet umjesto klasičnih sendviča ili peciva. Možete ga jesti samog ili uz svakojake dodatke (jaja, rajčice, paprike, šunku.....).

Porcija: 4 - 6
Gotovo za: 1 h 
Složenost: lako
Priprema: 10 min
Pečenje: 40 min
SASTOJCI:
3 jaja
žlice maslinovog ulja 
1 žlica mlijeka 
100 g tvrdog sira po izboru, grubo ribanog
1 žlica mješavine začina, svježih ili sušenih (origano, peršin, vlasac)
1 čajna žlica bijelog papra
150 g oštrog brašna
1 ½ čajna žlica praška za pecivo
125 g feta sira  (ili dobro ocijeđen i lagano začinjen svježi kravlji sir), narezanog na manje komade

PRIPREMA:

1. Jaja, maslinovo ulje i mlijekom tuči 2 - 3 minute.

2. Tvrdi ribani sir, začine i bijeli papar dodati u smjesu, sve promiješati.

3. Brašno pomiješano s praškom za pecivo postepeno dodavati smjesi sa začinima i miješati dok se ne dobije glatko i ujednačeno tijesto. Po potrebi dodati još malo mlijeka.

4. Fetu lagano umiješati u tijesto, tijesto jednakomjerno rasporediti u oblik za pečenje kuglofa, promjera 20 cm (ili po izboru).

5. Kuglof peči u pećnici na 180˚C oko 40 minuta ili dok nije pečen. Posve ohladiti u kalupu.

6. Izvaditi iz kalupa i rezati na kriške.

Uvjeti komentiranja

Još uvijek gladni?

11 komentara

  1. Mi imamo malu bebu pa smo krenuli s izletima čim je došlo lijepo vrijeme... Kuglof mi se čini super i probat ću ga napraviti samo me zanima šta je to mlijeko culliere a soupe de lait?

    OdgovoriIzbriši
  2. jubistacha:
    Mogu ti reči da je kuglof zbilja kao stvoren za izlete.
    A ono je žlica mlijeka na francuskom, copy paste iz mojeg dok na kojem držim stalne linkove za žlice i šalice i slično. Iskreno, imam zbilja puno problema kako sve držati pod kontrolom: recepte, objave, gdje su objave, planove, recepte za isprobati..... O linkanju da ne pričam, vele da je to važno jer te lakše nađu tražilice, ali sve je to jako, jako puno posla. Kako se ti u svemu tome snalaziš, s obzirom na bebu? Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je ovaj kuglof savršen i ne samo za izlete. Ja ga vidim i kao večericu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Rado bih se pridruzila toj vecerici kod Snjeze...;))) salim se, kuglof je odlican, volim ovakve brze i fine receptice, gde sve bude cas gotovo...mi smo isto u soliteru, u strogom centru, pa jedino nedeljom kada nema saobracaja i guzve, uspemo malo da odmorimo dusu.;)

    OdgovoriIzbriši
  5. delicieux.. merci pour cette superbe recette.
    bises

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala na ideji! Upravo savršeno i ono što mi treba prije nego počnemo ostajati na viksi čitav vikend i ja se uhvatim redovitog kuhanja. Javim u ponedjeljak kak' je bilo! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni se čini da je ovo odlično za ponijeti na izlet, praktično se može spakovati, a ukusan je hladan. Ideja i kombinacija je odlična, a volim slane kolače.

    OdgovoriIzbriši
  8. Umalo zaboravih! Radila sam ga u petak, tak da u subotu kad stignemo imamo odmah nekaj za papati. Ja sam stavila i malo hamburgera unutra i na trakice narezane svježe paprike i pekla u kalupu za kruh. Bilo je fenomenalno! Brzo i super i drugi dan, odmah imaš konkretan doručak gotov!

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš mi je drago, a recept je uvijek za varijacije, onako kako svakoj od nas paše, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  10. Uf,uf,uf...Ovo je baš po mom ukusu,obožavam sireve u testu.

    OdgovoriIzbriši
  11. Svida mi se !!
    Ja cesto pravim slicne slane kolace ali kao muffinse jer su mi jednostavniji za ponijeti i sin ih pojede dok vozim ..to mu dode kao meduobrok od skole do treninga ..

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.