Problemi u bloganju - Argh!

by - 24.1.11

☆ Blogging problems - Argh! 

Vidim da ste bile vrijedne: u Google Readeru otvorila sam 174 nepročitanih postova! Kako ću to uopće nadoknaditi? Koliko sam dobrih recepata propustila? Kada ću naći vremena da ih sve pogledam i da ostavim komentare?????
Najme kaj, prošlih nekoliko dana strefila me jedna od najgorih blogerskih nepogoda: na blogu su mi prestali raditi neki (većina) linkovi. I to samo u Mozilli. IE je linkao sve bez problema. Da se to nije dogodilo, ostala bih uskraćena za spoznaju da postoje hiljade nesretnika jako nezadovoljnih Mozillom. No, kako ni IE nije puno bolji, spala sam na to da koristim oba. Što je jako praktično, ne? Kako bih riješila problem s linkovima koji se ne linkaju, potražila sam pomoć. Pomoć sam i dobila od nekog vrlo ljubaznog pod nickom DarkUFO sa Bloggerovih Help stranica. Ako će vam trebati pomoć, nadajte se da će DarkUFO biti onaj s kojim ćete razgovarati. No, kako bilo, nije mi mogao pomoći jer sam ja totalna neznalica u HTML uređivanju.
Stoga sam se radije odlučila za promjenu blog predloška. E, to je opet priča za sebe. Treba naći ono što mi se sviđa, ali je primjereno sadržaju koji objavljujem i svemu ostalome. Postoje hrpe jako lijepih template na netu, ali uvijek ima nešto što mi je onako-onako: 3 stupca (koja neću), zaglavlje koje se baš i ne može puno mijenjati, flash (onda se stranica otvara jako sporo), tamne boje (nije baš za kuharski blog), pa predlošci s cvjetićima, ptičicama i slično – sve jako lijepo, ali mislim da bi previše odvlačilo pažnju od recepata. Uglavnom, dugo i mukotrpno traženje. E, kada sam konačno našla nešto približno zadovoljavajuće, tada stupa na red ono što oduzima strašno puno vremena i volje, a bogme i znanja koje nemam. Dakle, treba sačuvati sve widgete, pa dodati elemente stranice u podnožju koje originalni predložak nema, pa ih ponovno popuniti sa sadržajem, urediti popis oznaka (tagova) koji mi se ne sviđa u Blogger default-u………Ma, mislim da znate o čemu pričam. Da sam baš zadovoljna s novim ruhom – nisam. Ali, linkovi dobro rade i to je najvažnije. Nadam se da posjetiteljicama i posjetiteljima blog sve jednostavno, pregledno i dostupno. Ako na nešto imate primjedbu, molim da mi lijepo napišete komentar, biti ću zahvalna.
Da sam kuhala svih tih dana - jesam! Ali samo ono što znam napamet, što sam već objavila i što nisam morala slikati. Jer, uz druge probleme u svakodnevnom životu, ovaj s blogom oduzeo mi je zaista puno vremena i energije. Moram malo odahnuti!
A sada malo korisnih linkova ako se ikada nađete u sličnoj situaciji:
The original Blogger tips and tricks: kako dodati dijelove stranice predlošku bloga
Adding a footer section to a Blogger theme: kako u footer dodati 3 stupca
Web Source: kodovi boja kada želimo promijeniti boje u predlošku (otkrila sam da jednako tako mogu i napisati ime boje, naravno, ako je čista boja, ne nijansa)
Blogger Plugins: Blogger mi nikako nije htio dodati svoje social-bookmarking-elements, ne znam zašto, ali ovi su ionako puno ljepši, zar ne?

Još uvijek gladni?

10 komentara

  1. Draga moja , kod tebe na blogu već duže vreme nisam uspevala da ostavim komentar niti sam mogla bilo šta da otvorim npr. da vidim neki tvoj recept ili da pogledam link koji si navela u receptu !!! Prosto ukočeno sve , zamrznuta stranica :-(((( !!! Ali sada je sve ok - samo napred!!! :-*

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro došla u svijet softvera ;) To je uvijek tako, negdje radi, negdje ne. Nisam sigurna koliko se uopće testiraju blogger template-i prije nego se ponude na download. Mislim da je u tome najveći problem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobrodosla nazad i dobrodosla u klub! :))
    Drago mi je da si sve opravila iako je zahtevalo vremena i nerava. Sada mogu da klikcem na linkove i pisem komentare.

    Hvala na korisnim linkovima. Sacuvacu ih, zlu ne trebalo ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro je da je sada sve o.k.
    Ja ponekad poželim da promenim izgled bloga ali kad pomislim na to šta sve trebam da odradim, pa tačno i da sve ide savršeno (a nikad ne ide) odustanem :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Gotovo da nisam ni primjetila promjene:)
    I ja imam problema u zadnje vrijeme ali najviše sa Mozillom jer mi se često ruši. Nisam stručnjak ni u čemu, dapače čisti amater. I još kada pomislim da i ne znam tako dobro engleski,...
    Hvala ti za ove linkove, kako stvari idu sigurno će trebati a naravno i vremena što mi je najveći problem. Tako bih poželjela neke stvari sakriti, ne znam ni kako to reći a li ne znam, pa ne znam ili se ne usuđujem:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Sada sam pročitala da Picasa omogućava 1 gigabajt memorije a ostalo mora da se kupi. Pa šta se radi kada se ova količina podataka pređe?
    Ja sam otvarala sve u Google Chrom-u i sve je bilo OK. Ježim se problema tehničke prirode!

    OdgovoriIzbriši
  7. bas ti hvala na ovim linkovima, ja isto cesto imam problema sa svim tim stvarima...ponekad ne mogu otvarati tudje blogove, ponekad kada ostavljam komentare na blogovima, pocne mi sumanuto iskakati 150 istih takvih stranica pa jedva uspjem igasit kompjutor. Kada pisem postove ne da mi da zakacim vise fotki bez da prvo objavim ono prethodno. Ma joj...lista mojih problema i neznanja je predugacka ali morat cu proucit ove linkove koje si stavila. Sretno tebi i nadam se da vise neces imati problema!

    OdgovoriIzbriši
  8. Drago mi je da si tu. Nedostajala si! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Katarina, u California st.je koliko se sećam bila ambasada. Živeli smo u DC-u od 85-89, a ulica prekrasna Edmunds st. NW kod Katedrale, raskrsnica Wisconsin i MAssachusetts. Tata je radio kao ataše, a u drugoj turi 95-99 , moji su išli sa bratom, a ja sam ostala ovde da završim medicinu, pošto para za studiranje tamo nismo imali. Možda se i porodice znaju! Ja sam išla u posete njima kasnije svake godine

    OdgovoriIzbriši
  10. Meni su to jedni od većih strahova, da će sav taj trud uložen u blog iz nekog razloga nestati ili da ću morati ponovo, a slično iskustvo imam. A da zna bloger frustrirati, zna. I neki dan je ludovao, tako da te u potpunosti razumijem.

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.