Zamjena za mlaćenicu

by - 7.10.09

Zamjena za mlaćenicu

Kada je riječ o pečenju, mlaćenica je omiljeni sastojak koji dodaje vlažnost, oštrinu i nježnost raznim receptima. Ali što ako se nađete u škripcu i nemate mlaćenicu pri ruci? Postoji li prikladna alternativa koja se može koristiti umjesto toga? Ovdje su dvije uobičajene zamjene za mlaćenicu.

Ocat i mlijeko

Jedna popularna zamjena za mlaćenicu je jednostavna mješavina octa i mlijeka. Da biste napravili ovu zamjenu, pomiješajte jednu žlicu octa, poput bijelog ili jabučnog octa, s jednom šalicom mlijeka. Ostavite smjesu nekoliko minuta da se mlijeko zgruša, stvarajući sličnu teksturu i ljutinu kao mlaćenica.

Rezultat: ova zamjena dobro funkcionira za recepte za pečenje koji zahtijevaju mlaćenicu. Kiselost iz octa pomaže aktivirati prašak za pecivo ili sodu bikarbonu, pridonoseći porastu i teksturi kolača svih vrsta.

Limunov sok i mlijeko

Alternativa octu je korištenje soka od limuna. Pomiješajte jednu žlicu limunovog soka s jednom šalicom mlijeka i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Limunov sok oponašat će ljutinu mlaćenice i stvoriti sličnu reakciju u kombinaciji sa sastojcima za pečenje.

Rezultat: poput mješavine octa i mlijeka, limunov sok i mlijeko djeluju kao prikladna alternativa za recepte za pečenje koji zahtijevaju mlaćenicu. Kiselost pomaže u stvaranju mekanih i pahuljastih peciva.

Još uvijek gladni?

0 komentara