Teleći medaljoni s prilogom od đuveča ☆ Veal medallions with đuveč (joo-vetch)

by - 10.10.13

Veal medallions with đuveč (joo-vetch) by Laka kuharica: easy version of the very popular dish from the Southeastern Europe.
☆ This is an easy version of the very popular dish from the Southeastern Europe.☆
Ovo je lagana i brza varijanta klasičnog đuveča – meso je posve odvojeno od povrća s rižom, a priprema nije duga. No, ako volite đuveč, koji ima puno varijanti, svidjeti će vam se i ova. Da sam pri ruci imala otvorenu bocu vina, sve bih podlijevala s vinom, a kako nisam, dobra je bila i voda, baš kako se kod nas đuveč i kuha. Kao mala nisam ga posebno voljela, ne mogu se sjetiti zašto. Što sam bivala starija, to mi se više sviđao. Ima tako popriličan broj jela i namirnica koje kao mala nisam voljela, a poslije su mi postale omiljene. Na primjer, maslinovo ulje i masline; paradajz juha; razno dinstano povrće; čvarci ............. Naravno, jednako tako sam neka jela prestala jesti kao odrasla: piletinu i puretinu, na primjer. Tko zna što nam se događa s nepcima i okusima, zašto nešto uvijek volimo, a nešto nikada. Mislim da nije samo u pitanju navika i naučeno jer već dugo jedem i volim jela koja nikada nisam jela kao mala, niti su ona tipična za kraj u kojem živim.

Porcija: 2
Priprema: 10 min



Gotovo za: 30 min
Pečenje: 20 min



Složenost: lako



In English on CookEatShare Foodista allrecipes

SASTOJCI:
2 mlada luka, narezana na ploške
2 češnja češnjaka, sjeckana
30 ml maslinovog ulja
2 veće rajčice, narezane na kockice
1 zelena paprika, narezana na šire trake
1 mala ljuta papričica, bez sjemenki, sjeckana
1 patlidžan, oguljen, narezan na kockice
1 čajna žlica morske soli
50 – 80 g Arborio riže, na pola kuhane (al dente) u 400 ml vode
400 g telećih medaljona
½ čajne žlice češnjaka u granulama
30 g maslaca
30 ml maslinovog ulja
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra

PRIPREMA:
add vegetables to the pan
1. Mladi luk i češnjak pržiti 1 minutu na maslinovom ulju. Ostalo povrće dodati, promiješati i pirjati na laganoj vatri 5 minuta. Po potrebi podliti s malo vode.
add cooked rice
2. Kuhanu rižu umiješati, posoliti i nastaviti pirjati još 10 minuta ili dok riža ne omekša. Povremeno promiješati i po potrebi dodati malo vode da đuveč ne zagori.
fry veal medallions
3. Teleće medaljone u međuvremenu posipati češnjakom u granulama i pržiti na mješavini maslaca i maslinovog ulja 2 minute sa svake strane. Maknuti s vatre, posoliti i popapriti, poslužiti s đuvečom.   

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 700 kcal; masti: 43,28 g; ugljikohidrati: 47,92 g; bjelančevine: 33,02 g; kolesterol: 138 mg; natrij: 1666 mg; kalij: 1434 mg.


*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

3 komentara

  1. đuveć uvijek i u svakoj prilici..s mesom ili bez njega...meni odgovara...još malo dok ima domaćih paprika, paradajza, patliđana koji tako lijepo mirišu u odnosu na one iz plastenika....

    OdgovoriIzbriši
  2. I mi ga jako volimo u svim varijantama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Đuveč mi je uvijek bio omiljen, uz ove teleće medaljone sigurno odlično ide. Odličan, ukusan ručak !

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.