Chili kotleti sa salatom od cvjetače ☆ Chili chops with cauliflower salad

by - 26.1.12

Chili chops with cauliflower salad by Laka kuharica: ideal for all Atkins dieters.
☆ Mouth-watering meal ideal for all Atkins dieters and a sure-fire winner with kids. 
U nedavnoj posjeti, kćer je optužila tatu i brata da su "tusti", da samo jedu, a mene da im samo nakuhavam. Sve to ona prati preko bloga, iz daljine. Dečki su bili malo zbunjeni (ma, tusti ipak nisu:) ), a onda je pala odluka da će drastično smanjiti ili izbaciti ugljikohidrate - šećer, slatko, kruh, tjesteninu, rižu, krumpir ....... Pa ti sada kuhaj! Svaki dan moram smisliti nešto od čega će se najesti, a da nije jednolično. Čini se lako, ali vjerujte, uopće nije. Za sada se dobro drže, sin veli da tu i tamo sanja tjesteninu:), ali vrijedno trči svako veće, vježba i ustvari mu se sve sviđa. Kako se želi riješiti tek nekoliko kilograma, njegova dijeta će kratko trajati, barem u ovom "isključivom" obliku. Uf, jedva čekam! Pa eto, da podijelim s vama recept ovog primamljivog, a dijetnog, obroka u kojem posebno uživaju djeca, zbog zapečenog sira i ako chili papričice nisu ljute. U receptu sam napravila neke preinake, umjesto svježih chili papričica (koje nemam) koristila sam jalapeño papričice iz staklenke, prilično ljute. Dobra strana ovog recepta je to što ga svi mogu jesti, ne samo osoba koja je na dijeti. Grozno je kada čovjek mora posebno kuhati samo za sebe ili za nekoga tko je na dijeti. Salata od cvjetače dovoljna je kao prilog, ne treba se zamarati krumpirima, rižom ili tjesteninom (za one koji nisu na dijeti).

Find this recipe in English on CookEatShare

Porcija: 4 
Gotovo za: 30 min
Složenost: lako
Priprema: 10 min
Kuhanje: 20 min
SASTOJCI:
4 svinjska kotleta (oko 450 g ukupno) bez kostiju
Sol i papar
1 čajna žlica suncokretovog ulja
60 g sjeckane rajčice iz konzerve
130 g zelenih chili ili 
jalapeño papričica (može iz konzerve), ocijeđenih, narezanih na kockice
1 čajna žlica cumina
35 g ementalera, krupnije ribanog
2 žlice krem sira

Salata od cvjetače:
1 srednja glavica karfiola, natrgana na cvjetiće
60 g majoneze
2 žlice svježeg soka od limuna
½ čajne žlice sušenog estragona (tarkanja)
2 žlice crvene ili zelene paprike, sitno sjeckane
½ čajne žlice soli
⅛ čajne žlice mljevenog papra
½ čajne žlice svježeg peršina, sjeckanog

PRIPREMA:
1. Kotlete posoliti i popapriti i peči na vrućem ulju oko 2 minute sa svake strane do svijetlo smeđe boje.
pork cutlets topped with chili mix
2. Sjeckanu rajčicu, zelene papričice i cumin pomiješati i rasporediti po kotletima. Kotlete pirjati, poklopljene, na laganoj vatri 5 minuta ili dok nisu gotovi.
chili cutlets topped with cheese
3. Ementaler i krem sir miješati do ujednačene konzistencije, jednakomjerno rasporediti po kotletima i pirjati, poklopljeno, još 1 minutu dok se sir ne otopi.

Poslužiti uz salatu od cvjetače.


Salata od cvjetače:
cooking cauliflower florets
1. Cvjetiće cvjetače kuhati u puno kipuće, slane vode 5 - 10 minuta (ili kuhat u MWC, u malo vode, 15 minuta). Ocijediti i oprati pod mlazom hladne vode.
cauliflower florets in mayonnaise dressing
2. Majonezu, sok limuna i estragon pomiješati u većoj posudi za salatu. Kuhanu cvjetaču, papriku, sol i papar dodati, sve dobro pomiješati tako da umak prekrije svaki cvjetić cvjetače. Staviti da se ohladi i okusi povežu najmanje 30 minuta prije posluživanja (može se pripremiti 24 h unaprijed i držati u dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku). Posipati sjeckanim peršinom neposredno prije posluživanja.

Nutritivne info za 1 porciju: energetska vrijednost 317 kcal; 23,58 g  masti; 7,41 g ugljikohidrata; 20,01 g bjelančevina; 57 mg kolesterola; 527 mg natrija; 619 mg kalija. 

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

10 komentara

  1. Odličan prijedlog za ručak, ali salata od cvjetače mi se posebno sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ti je ova dijeta:))kotleti su božanstveni ,tanjir izgleda tako primamljivo šareno:)da sva čula uživaju!

    OdgovoriIzbriši
  3. dopada mi se salata od cvjetace,ja cu je sigurno probati ali ne garantujem za moje decke jer bas ne ljube cvjetacu..ja pokusavam da smanjim unos ugljikohidrata,ali...prode mi dan u spremanju zasebnih obroka,ne znam do kada cu izdrzati !!

    OdgovoriIzbriši
  4. Za mene je ovo savršen ručak bez obzira da li podpadao pod "dijetalan" ili ne... naime mi često jedemo posna, lagana, jela a nikada ne razmišljam da je to dijetalno i da jedem iz razloga da smršam već uživamo u toj vrsti hrane ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je odličan obrok, a posebno mi se sviđa prilog, jer cvjetaču obožavam. Super je što si uspjela naći jela koja možeš kuhati za svih i nadam se da ćeš nam staviti još takvih recepata.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prošle godine sam bila na ovoj dijeti ili načinu ishrane i priznajm nikada se nisam bolje osjećala. Nestalo je nadimanja a kilice su sletile. I sada sebi ponekada odredim nekoliko dana takve ishrane. Tada me je spašavala svježa rajčica, ona fina domaća. Ovu sada ne mogu jesti!
    Ali, moj najveći problem je bila i ostala probava!
    Uglavnom odličan prijedlog za jedan od sljedećih takvih režima!

    OdgovoriIzbriši
  7. Kad čovek pogleda moj blog pomislio bi da njupamo kao blesavi, ali nije tako. Ja često kuvam i barim sama za sebe i brstim kako volim da kažem ali to mi nešto i nije fotogenično za blog, mislim par kapi malslinovog ulja nije neki recept. treba sve jesti umereno inače se organizam jako zaželi ili na neki drugi način kroz drugi izvor uneti potrebne nutritivne sastojke. meni ovo izgleda kao vrhunski ručak.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako zanimljivo, super mije kako ti od svakodnevnih namirnica napraviš jako, jako interesantno i ukusno jelo! Odlične kombinacije.

    OdgovoriIzbriši
  9. Dijeta, noćna mora svake kuharice. Dobro iskombiniran dijetni ručak. Sviđa mi se.

    OdgovoriIzbriši
  10. Una delicia como propuesta luce contundente y sabroso,esto me encanta,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.