Slano pecivo s maslacem i sirom☆Butter an quark savories

by - 19.3.24

Butter and quark savories by Laka kuharica: buttery biscuits are ideal for any kind of gathering.
☆ Easy to make, these deliciously buttery and cheesy biscuits are ideal for any kind of gathering. 

To the recipe - Na recept                                                      

Nekada sam ovo pecivo radila jako često. Zašto sam ga, do sada, zanemarila, nije mi jasno. No, svi znamo da se javljaju periodi kada nešto kuhamo ili pečemo skoro stalno, a onda, odjednom, više ne. Nedavno sam ga se sjetila kao divnog, slanog peciva koje, kada počnete jesti, ne možete stati. Prosto se topi u ustima! Idealno je kao slana gricka kada se skupi veće društvo povodom bilo koje proslave.  Radi se tako lako da nije za povjerovati, a još je bolje to što tijesto možete umijesiti večer ranije, a drugi dan ga izrezati, premazati, posipati i ispeči, te gostima ponuditi vruće. Posipati ga možete s čime želite, ja obično koristim malo krupne morske soli i sjemenke kima ili sezama, a ovaj puta sam ga posipala i sa parmezanom. Jede se toplo, ali može i ohlađeno. Ono što je također jako dobro, količinu za smjesu, ako vam ne treba toliko peciva, možete bez problema prepoloviti (osim žumanjka). 
Kao što sam napomenula, izrada je zaista jednostavna i laka.


Prvo od maslaca, kravljeg sira, brašna i soli rukama ili mikserom umijesimo tijesto. Oblikujemo ga u loptu, lagano poravnamo i zamotamo u prozirnu foliju. Neka odstoji na hladnome 2 - 3 h ili preko noći. 

Zatim tijesto razvijemo na pobrašnjenoj podlozi na debljinu prsta (ne tanje). 
Pomoću pobrašnjenog okruglog rezača promjera oko 4 cm izrežemo krugove .  Preostalo tijesto ponovno razvijemo, ali ne više od jednom i opet izrežemo krugove. Kružiće  slagati u razmaku od 2-3 cm na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

Kružiće  slažemo u razmaku od 2-3 cm na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažemo ih umućenim žumanjkom i posipamo posipom po izboru. Peku se u pećnici na 200°C oko 10 - 15 minuta dok pecivo sasvim malo ne porumeni.

Butter an quark savories
Slano pecivo s maslacem i sirom
Easy to make, these deliciously buttery and cheesy biscuits are ideal for any kind of gathering.

Find this recipe in English on allrecipes CookEatShare Foodista yummly

Komada: 60
Gotovo za: 2 h 40 min
Složenost: lako
Priprema: 2 h 10 min

Pečenje: 30 min
SASTOJCI:
500 g maslaca sobne temperature, narezanog na manje komade
500 g svježeg kravljeg sira sobne temperature
500 g oštrog brašna
čajne žlice morske soli
1 žumanjak, tučeni
4 žlice posipa po izboru (krupna morska sol, sjemenke kima ili sezama, sir ribanac)

PRIPREMA:
1. Od maslaca, kravljeg sira, brašna i soli rukama ili mikserom umijesiti tijesto. Oblikovati loptu, lagano poravnati i zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti na hladnome mjestu 2 - 3 h ili preko noći. 
2. Tijesto razviti na pobrašnjenoj podlozi na debljinu prsta (ne tanje). Izrezati krugove pomoću pobrašnjenog okruglog rezača promjera oko 4 cm.  Preostalo tijesto ponovno razviti (ne više od jednom) i izrezati.  
3. Pecivo slagati u razmaku od 2-3 cm na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premazati žumanjkom i posipati posipom po izboru. Peći u pećnici na 200°C oko 10 - 15 minuta dok pecivo sasvim malo ne porumeni.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 500 kcal; masti: 34,99 g; ugljikohidrati: 43,27 g; bjelančevine: 5,81 g; kolesterol: 97 mg; natrij: 383 mg; kalij: 124 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na Happy Forks

Još uvijek gladni?

0 komentara

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.