48 satni holivudski dijetni napitak ☆ 48 h Hollywood fasting drink

by - 21.1.19

☆ Fast for 48 h like Hollywood stars with this homemade, refreshing and all natural drink. ☆
Nakon praznika prepunih kaloričnih jela i kolača kojima nismo uspjeli odoljeti, mislim da je ovo 48-satno gladovanje koje pročišćava, prava stvar. Navodno je pravo čudo jer u 2 dana možete, teoretski, izgubiti  2 -  4 kilograma. Ta dva dana smijete konzumirati samo ovaj napitak koji  sadržava sve potrebne vitamine i minerale koje biste inače dobili da jedete uobičajene obroke. Zabranjeno je piti alkohol i pušiti. Sud o tome je li ovo dvodnevno gladovanje zdravo ili ne,  prepuštam svakome ponaosob i podacima koje pronađete na Google-u. Mnoga znanstvena istraživanja idu u prilog povremenom gladovanju (duži život, gubitak sala), no neka se tome protive. Najbolje da sami procijenite odgovara li vam ili ne. Moguće je kupiti već pripremljeni napitak (ne i kod nas), ali mislim da je ova domaća verzija zdravija, jednako učinkovita i puno, puno jeftinija. Napitak je izuzetno dobar i zaista ne osjećate glad. Sok od grožđa, koji se koristi u napitku, nisam našla, barem ne onaj koji bi bio deklariran kao čist, organski  i 100 % bez dodataka. Stoga sam ga zamijenila sokom od kupina ili crvenog voća (100 % voćni sok bez dodanih šećera i drugih dodataka). Med nisam stavljala jer je napitak bio dovoljno sladak. Dakle, ako nemate problema sa zdravljem, a želite na brzaka stati u neku posebnu haljinu ili hlače - svakako pokušajte gladovati 48 h. Ako mogu hoivudske zvijezde, zašto ne bismo mogle i mi?
Jedna trećina izgubljene težine sastojati će se od masnog i/ili mišićnog tkiva, trećina će biti gubitak vode, a jedna trećina će biti fekalne i otpadne tvari. Znači, pročistiti ćete si organizam, osjećati  ćete se bolje i crijeva će vam bolje raditi.  Dijeta je odlična za započinjanje bilo koje druge dijete za mršavljenje, ali i za poticanje daljnjeg gubljenja kilograma ako ste zapeli i danima ili tjednima stojite na istoj kilaži.

Find this recipe in English on allrecipes CookEatShare Foodista GENIUSKITCHEN 

Količina za: 1 dan
Gotovo za: 12 min
Složenost: lako
Priprema: 10 min
Blendanje: 2 min
SASTOJCI:
1 banana, oguljena
1 jabuka, oguljena i očišćena
Sok 4 naranče, svježe iscijeđene
Sok 2 limuna, svježe iscijeđen
2 žlice meda (po želji)
240 ml soka od grožđa ili crvenog bobičastog voća (kupovni, 100 % sok)
1-2 l mineralne ili obične vode

PRIPREMA:
1. Bananu i jabuku narezati na manje komade, staviti u blender ili mikser.
2. Sok naranči, limuna i med dodati, sve kratko miksati u mikser ili blenderu dok se ne dobije homogeni napitak. 
3. Sok grožđa ili crvenog bobičastog voća dodati, promiješati. Napitak pretočiti u veći vrč.
4. Mineralnu ili običnu vodu dodati, promiješati. Napitak rashladiti u frižideru. 

Piti prema želji. Ova je količina dovoljna za 1 dan dijete.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 172 kcal; masti: 2,71 g; ugljikohidrati: 35,9 g; bjelančevine: 3,49 g; kolesterol: 7 mg; natrij: 67 mg; kalij: 459 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

0 komentara

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.