Pureći odresci Bolognese ☆ Turkey steaks Bolognese

by - 9.2.12

Turkey steaks Bolognese by Laka kuharica: succulent, cheesy turkey steaks made a la Bolognese.
☆ Succulent, cheesy turkey steaks made a la Bolognese. ☆
Kada se spomene talijanska kuhinja, prvo pomislimo na pizzu, pa na špagete ili neku drugu tjesteninu. Većina ne zna da talijanska kuhinja obiluje odličnim mesnim jelima. Jedno od takvih je i ovo: lagano za pripremiti, jednostavno i primamljivo. Pureći odresci pripremljeni su na način kako se pripremaju u okolici Bologne. Recept mi se sviđa i stoga jer dozvoljava varijacije u pogledu sira i šunke (pršut ili šunka), a sve prema trenutnom stanju frižidera. Djeca posebno vole jela sa zapečenim sirom, a ovakav odrezak daje sasvim dovoljno kalorija da ih zagrije nakon napornog sanjkanja, a da ipak ne optereti želudac.

Find this recipe in English on Cook Eat Share 

Porcija: 2
Gotovo za: 40 min
Složenost: lako
Priprema: 15 min
Pečenje: 25 min
SASTOJCI:
2 pureća odreska
Kukuruzno brašno (količina potrebna za paniranje)
Sol i papar
1 - 2 jaja, umućena
Domaće krušne mrvice (količina potrebna za paniranje)
30 g maslaca
2 - 4 ploške pršuta ili šunke
2 ploške ementalera

PRIPREMA:
breaded turkey steaks 
1. Pureće odreske sasvim lagano istući batom za meso i panirati: uvaljati ih u kukuruzno brašno, posoliti ih i popapriti, zatim umočiti u tučena jaja i na kraju u krušne mrvice.
frying breaded turkey steaks
2. Panirane odreske peči na maslacu, na srednje jakoj vatri, 6 - 8 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatno - smeđu boju.
turkey steaks topped with cheese
3. Plošku pršuta ili šunke, dovoljno veliku da prekrije cijeli odrezak, staviti na odrezak, prekriti je ploškom sira također u veličini odreska (ili s dvije manje). Odreske staviti u vatrostalnu posudu, pokriti i zapeći u pećnici zagrijanoj na 200˚C sve dok se sir ne otopi. Može se zapeći u mikrovalnoj pećnici, 3 minute na MAX.
batter for pancakes 
4. Ostatku tučenih jaja dodati malo (ostatak) kukuruznog brašna, Vegete i sjeckanog peršina. Po potrebi ili ako se želi više smjese, dodati vode, vina ili brašna. Sve dobro izmješati da se dobije gusta smjesa kao za vrlo debele palačinke.
fry pancakes 
5. Kolačiće peči na istom maslacu na kojem su pečeni odresci, 2 minute sa svake strane dok ne poprime zlaćanu boju. Poslužiti kao prilog odrescima.

Nutritivne info za 1 porciju: energetska vrijednost 261 kcal; 23,23 g  masti; 1,77 g ugljikohidrata; 11,82 g bjelančevina; 198 mg kolesterola; 186 mg natrija; 69 mg kalija. 

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

13 komentara

  1. Nisam dijete, ali obožavam zapečena jela. Sad si mi dala novu ideju što napraviti s ostatkom jaja - do sada sam u njega šušnula krušne mrvice, malo začina i ispekla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zapečeni odresci izvrsni ali ovi kolačići od ostatka jaja za paniranje su stvarno prava stvar!

    OdgovoriIzbriši
  3. potpuno si u prevu :))moja deca će se ovim oduševiti a imam i ćuretinu u zamrzivaču:))Ideja -šta sa ostatkom jaja ,extra!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ću danas na sanjkanje, a kako se osjećam i dalje kao dijete, recept ću proslijedit mami! :) Znam da će se oduševiti s ovom idejom od ostatka jaja.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ćuretina se kod nas slabo koristi, a i ono malo što sam je probala nekako mi je uvek suva, ali ovo mi deluje super. I naročito prilog od ostataka jaja, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kod nas se retko kada moze naci curetina, ali verujem da bi se moglo praviti i sa piletinom, svidja mi se sto ne zahteva puno vremena... a one kolacice od pohovanja isto pravim, kuci ih zovemo "Pitina deca" i uvek se poruckaju pre rucka, onako usput dok glavni rucak ne bude gotov.:))

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja obožavam jela sa zapečenim sirom. Obavezno ću isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično! Moja deca obožavaju ovako pripremljeno meso!

    OdgovoriIzbriši
  9. i ja obožavam pohano i zapečeno a već sam velika!

    OdgovoriIzbriši
  10. ja sam kao dijete :lol obožavam jela sa zapečenim sirom.
    puretinu volim, a pureća prsa su mi, zbog praktičnosti, najčešće na meniju.
    eto, odlična ideja kako ih još pripremiti.

    inače, ja jako volim talijansku kuhinju i drago mi je kada se ne svodi na tek par najrazvikanijih klasika ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo deluje veoma primamljivo. Nikada mi nije palo na pamet da iskoristim jaja od pohovanja - ovako ću od sada.

    OdgovoriIzbriši
  12. Slažem se da kada spomenemo talijansku kuhinju ne pomislimo na meso i mesna jela koja su itekako zastupljena. Super je ovaj recept, baš za zimske dane . Mi smo od ostataka jaja neke slične pogačice radili, ali ne ovako fine kao tvoje, njih definitivno preuzimam !

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlična ideja i jako primamljivo jelo

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.