Djevičanski svježa Bloody Mary ☆ Virgin fresh Bloody Mary

by - 8.8.14

Virgin fresh Bloody Mary by Laka kuharica: refreshing and zesty drink  ideal when summer tomatoes are at their peak.
☆ This refreshing and zesty garden-fresh drink is ideal when summer tomatoes are at their peak. 
Jednom u dubokoj mladosti, jedno ljeto, isprobavala sam razne likere i koktele. Vrlo sistematično, svaku večer nešto drugo. Neke sam definitivno otpisala, a neki su mi još uvijek dragi. Koje sam to likere tako predano isprobavala? Evo onih koje još uvijek jako volim: Drambuie, Grand Marnier, Kahlúa, Tia Maria, Baileys Irish Cream i Cointreau.
Jedno drugo ljeto, prijateljica i ja pile smo Maraskin Maraschino. Također sam jedno ljeto pila Maraskin Anisette (više nije na tržištu), samo njega i ništa više. Mislim da su me u lokalnoj trgovini sažaljevali kao mladu pijanicu. „Pila je jedno ljeto“:)), - Anisette, od tada, nisam okusila. Razlog što sam ga uopće pila bio je njegov odličan okus, da ne bude nikakve zablude. Danas bih ga voljela popiti čisto radi nostalgije.
Jako sam voljela Campari, a u jednoj školi, u Opatiji, pili smo samo Jägermeister. Iz shoppinga u italiji nikada se nisam vraćala bez Fernet Brance koju sam pila na male čašice kao lijek kada mi nije bilo dobro u želucu. Toliko je gorka da su mi isti trenutak, čim bih je eksnula (jedini način da je se pije), sve dlake na tijelu stale u stav „mirno“! Primijetili ste da pišem u prošlom vremenu - besparica čini svoje. Draga mi pića nostalgično pregledavam na aerodromima, ali nikada ništa ne kupim. Uvijek mi se čini da te eure mogu bolje potrošiti.
Zato evo, za sve nas koji smo imali bolju tekuću prošlost, recept za poznatu Krvavu Mariju, ali u djevičanskom ruhu, bez alkohola. Oni koji se žele vratiti u bolju prošlost trebaju dodati onoliko votke koliko im daleko seže sjećanje.


Find this recipe in English on allrecipes CookEatShare 


Čaša: 4 
Gotovo za: 2 h 10 min
Složenost: umjerena
Priprema: 10 min
Hlađenje: 2 h 
SASTOJCI: 
3 velike zrele rajčice, narezane na četvrtine
60 ml soka limuna
2 - 3 čajne žlice hrena iz bočice
1 čajna žlica Worcestershire umak
1 čajna žlica šećera
½ čajne žlice svježe mljevenog papra
4 velike zelene masline za ukras
8 ukiseljenih lučica za ukras

PRIPREMA:

1. Sve sastojke, osim maslina i lučica, usitniti u blenderu do konzistencije pirea, zatim hladiti u hladnjaku najmanje 2 sata.
2. Koktel poslužiti u rashlađenim čašama ili s kockicama leda, ukrašen maslinama i lučicama nabodenima na čačkalicu.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 142 kcalmasti: 3,54 g; ugljikohidrati: 27,3 g; bjelančevine: 3,6 g; kolesterol: 0 mg; natrij: 349 mg; kalij: 633 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

2 komentara

  1. Izgleda fenomenalno, sa alkoholom ili bez. Kokteli su bas zabavni uz dobro drustvo.

    OdgovoriIzbriši
  2. baš sam se slatko nasmijala...da, da, u ona vremena nisi mogao doći iz inozemstva bez boce dobrog pića...ja sam nekako uvijek birala francuske konjake i dobar viski....danas, rijetko konzumiram alkohol...ali, u posebnim prigodama kada se nudi i viski ja ipak uzmem i pijuckam, uživam...
    ne bih imala strpljenja napraviti koktel ali, zato tebi skidam kapu....

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.