Medaljoni sa špinatom i fiolima ☆ Medallions with spinach and fioli

by - 12.6.11

Medallions with spinach and fioli by Laka kuharica: succulent pork with spinach, pasta and cheese.
☆ Succulent pork is accompanied with tasty combination of spinach, pasta and cheese. 
Nedavno sam svojim tagovi (pogled na desno, molim) dodala jedan pod imenom Brzo i lako. Tu sam uvrstila jela koja se mogu spremiti za 30 minuta. Mislim da ima dana kada je svaka minuta važna. Naročito kada treba nahraniti gladnu i pomalo nervoznu familiju. Nekada je to značilo pečena jaja i neku salatu iz staklenke, a sada to može biti kompletan obrok s prilogom i „zelenjavom“. Salata je nepotrebna! A ni djeca neće previše prigovarati zbog tjestenine. Dakle, jajima je odzvonilo, iako nemam ništa protiv finog omleta. Među domaćicama starije generacije, koje najčešće nisu bile zaposlene, prešutno se s prezirom gledalo na žene koje su za ručak pekle jaja. Jaja su za doručak ili večeru, ali ručak!!! Nije to bio jedini stereotip, bilo ih je puno i ja sam ih, kao vjerojatno i ostale buduće kuharice, upijala i pamtila. Teško mi se sjetiti kada smo zadnji put imali pečena jaja za ručak – možda nakon naporne vožnje do mora, kada ništa nije bilo raspakirano i u pravoj funkciji. Vjerojatno tada. Eto, neki stereotipi ostanu iako uopće ne mislim da žene koje peku jaja za ručak nisu vrijedne. Suosjećam i razumijem ih jer znam kako je biti u žurbi, umorna, bez ideja. S jednom jedinom željom: da se lijepo, uz čašu vina, zavališ u fotelju i čekaš ručak koji će spremiti netko drugi. Ha, ha, pusti snovi!

Find this recipe in English on CookEatShare Foodista

Porcija: 2
Gotovo za: 30 min
Složenost: lako
Priprema: 15 min
Pečenje: 15 min
SASTOJCI:
400 g malih odrezaka od svinjskog buta
200 g fiola (ili slične sitne tjestenine)
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sjeckanog
500 g svježeg špinata, očišćenog i narezanog na trake
150 g feta sira, grubo ribanog

Marinada za odreske:
1 žlica soja sosa
1 ½ žlica octa balsamico
  
PRIPREMA:
1. Odreske držati u marinadi najmanje 15 minuta. Fiole skuhati prema uputi proizvođača, ocijediti, odložiti na toplo.
Medallions with spinach and fioli by Laka kuharica: sauté meat in grill pan
2. Meso izvaditi iz marinade i peči u grill tavi oko 5 minuta sa svake strane. Odložiti na toplo.
Medallions with spinach and fioli by Laka kuharica: sauté spinach with garlic
3. Češnjak kratko pržiti na maslinovom ulju, špinat dodati, promiješati i kratko pirjati dok špinat malo ne uvene.
Medallions with spinach and fioli by Laka kuharica: add spinach and cheese to pasta
4. Sir i špinat dodati fiolima, promiješati i poslužiti s pečenim medaljonima.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 928 kcal; masti: 39,45 g; ugljikohidrati: 87,79 g; bjelančevine: 55,05 g; kolesterol: 148 mg; natrij: 1528 mg; kalij:  1776 mg.


*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

16 komentara

  1. O kako fino socno.A uz to spanac idealna kombinacija.Volem:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno jelo,a za tako kratko vreme!!Svidja mi se i marinada za meso,a i prilog.Belezim:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si se setila da postavis ovaj tag, mislim da ce nam svima dobrodoci jer nekada stvarno ostanem bez inspiracije a trebalo bi nesto spremiti na brzaka, i onda najcesce izbor padne na testeninu sa nekim prelivom, u kombinaciji sa malo mesa ili povrcem...svidja mi se prilog sa zelenisem.;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro da si stavila i taj tag. U mene ih ima i previše, gotovo da se izgubim u njima. Kada sam tek počinjala nisam ni znala dokle će me to odvući a sada bih najradije prepolovila ali mi se ne da! Što se tiče jaja za ručak i to ponekaa dobro dođe, ja čak i volim jaja pogotovo pečena na oko:)
    Recept je izvrstan, nema puno sastojaka a posebna mi je i marinada!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ručak za 30 minuta - idealno, a medaljoni sa špinatom su fini

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično jelo, k tome za tako kratko vrijeme pripreme, savršeno !
    Iako ja ne moram nahraniti obitelj kada dođem kasno doma gladna često posegnem samo za salatom iako bi mi nešto kuhano i ovako spremljeno i više nego dobro došlo. Super, i hvala na rceptu.

    OdgovoriIzbriši
  7. hy,
    chanced upon your space while blog hopping...very interesting space you have...lovely posts..
    Am your happy follower now..:)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    OdgovoriIzbriši
  8. Cak i danas ima zena koje niti jaje ne peku,kao moja susjeda kojoj je majka u domu gdje radim..to sam slucajno saznala jer mi je ispricala sta je bilo doticnog dana (a i svih ostalih za veceru!!!:),ma ja nisam ljubitelj jaja ,ali bih rado ugostila sebe i porodicu bas sa ovakvim ruckom poput tvoga..nicega previse,ni premalo,a sve u granicama normale!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicna kombinacija, spanac obozavam i ovo je predivnog ukusa... mogu zamisliti vec. Kad naidju topli dani ja sto manje vremena gledam da provedem u kuhinji, i tada rado kuvam sve sto je gotovo za 30 minuta ili manje... Svidja mi se

    OdgovoriIzbriši
  10. Super ti je ovaj recept,znaš da ja volim sve tako brzo,pogotovo po ljeti,pa če se i ovaj receptić isprobati,izgleda predobro :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Za pola sata se može napraviti odličan ručak, kao što dokazuje ovaj tvoj recept. Bitno je imati ideju i dobru organizaciju. U mojoj kući, pasta je uvijek dobrodošlo rješenje, svi je volimo.
    Ova tjestenina se nedavno pojavila na našem tržištu i osim što ima, po meni, najelegantnije pakiranje, odličnog je kvaliteta (probala sam uhanca).
    Što se tiče kuhinje, kao ženske dužnosti i kritika na račun žena koje ne kuhaju, ja ih i razumijem i opravdavam. Moja mama je kuhala samo vikendom i zamrzivač je uvijek bio pun, da bi se to samo podgrijalo kako bi ko od nas došao iz škole ili sa posla. Mislimda ona pripada generaciji sa kraja 60-tih kada se udaljavanje od kuhinje smatralo znakom ženske emancipacije pa je ona pola poslova u kuhinji namjerno prepustila tati. To je u velikoj mjeri uticalo i na mene, tako da prije 15-tak godina doslovno nisam znala ništa skuhati. Vremenom sam mnogo toga naučila, a da zbog bolesti o kojoj sam često pisala nisam i okupirana hranom, veliko je pitanje da li bi znala i željela spremati više od pet-šest najobičnijih jela.
    Moj muž dolazi dva sata prije mene kući pa ako su on i djeca gladni jedu i prije nego se ja vratim. Ovo je jedan recept koji im može dobro doći.

    OdgovoriIzbriši
  12. Razumijem i opravdavam žene koje ne kuhaju, a ne odobravam kritike na njihov račun. I muškarci imaju ruke i mjesto im je i u kuhinji.

    OdgovoriIzbriši
  13. Volim čitati tvoje postove jer sadrže uvijek pametnu riječ i jasan recept u slikam slijeda.
    No, mene, kako si ono rekla, "lako i brzo" uopće ne zanima, ja volim kuhati dugo i komplicirano, eto, to mi je izazov, odmor, zanimacija, hoby, ne očekujem da me se hvali, a može me se kudit. Naravno da se desilo koji put, stgnem kući na knap i onda se svatko posluži kako zna i umije, ali to je bilo rijetko. Ja znam isto tako da takav moj pogled na svakodnevno kuhanje može ukućane i opterećivati, no nitko nije savršen, jel tak!

    OdgovoriIzbriši
  14. kod mene jela koja se sprmaju par sati ionako ne dolaze u obzir! dobro si se sjetila u svakom slucaju.

    OdgovoriIzbriši
  15. Exquisito y completo plato muy apetitoso,me encanta,cariños Laka y muchos abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  16. I love your marinade, I might try it with chicken. Not easy to cook a tasty dish in 30 minutes, and you did it.
    Cheers

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.