Odresci s umakom od estragona ☆ Pork schnitzel with tarragon cream sauce

by - 26.9.13

Pork schnitzel with tarragon cream sauce by Laka kuharica: deliciously tender and satisfying.
☆ Breaded schnitzels in aromatic sauce are deliciously tender and satisfying.☆ 
Većina voli pohano, zar ne? Mi nismo neki od pohanja. Vjerojatno zato što moja mama to nije radila (nikada u nedjelju nismo imali pohanu piletinu), pa nisam ni ja. Zašto nije, ne znam. Sada je više neću moći pitati za toliko banalnih sitnica (koje čine život). Da sam barem ranije imam tu neku listu pitanja o svemu malome i velikome što me zanima. Eh!
Dakle, ovo je divan recept za one koji vole pohano meso, a upotpunjen je umakom od estragona koji mu daje posebnost i aromatičnost. Jednostavno jelo, a opet malo drukčije. Umjesto krumpira (iako bi i pire bio isto tako dobar izbor), kao prilog sam stavila prepečenu brokulu koju sam pripremila po receptu za karfiol. Mogu reći da je kombinacija bila jako dobra.

Porcija: 2
Priprema: 30 min



Gotovo za: 45 min
Pečenje: 15 min



Složenost: lako



In English on CookEatShare Foodista allrecipes

SASTOJCI:
2 svinjska odreska (oko 125 g svaki)
50 g kukuruznog brašna, pomiješanog s malo soli i papra
2 jaja, lagano umućena
70 g domaćih krušnih mrvica
50 g sira ribanca
60 ml suncokretovog ulja, za prženje
60 ml bijelog vina
1 čajna žlica sušenog estragona, samo sitno sjeckani listići
180 ml povrtnog temeljca od ½ kocke
1 čajna žlica kukuruznog škroba
180 ml kiselog vrhnja
¼ čajne žlice crnog papra

PRIPREMA:
1. Odreske pažljivo istanjiti batom za meso. Krušne mrvice pomiješati sa sirom ribancem. U 3 tanjura ili posude za paniranje rasporediti začinjeno kukuruzno brašno, umućena jaja i mješavinu krušnih mrvica i sira ribanca.
2. Svaki odrezak, s obje strane, lagano provući prvo kroz brašno (višak brašna otresti), zatim, s obje strane, umočiti u jaja.
3. Odreske zatim, s obje strane, utisnuti u smjesu krušnih mrvica i sira ribanca. Prije pečenja, odložiti na 20 minuta u hladnjak.
4. Panirane šnicle peči na zagrijanom ulju 2 - 3 minute sa svake strane ili dok ne budu posve pečeni i zlatno - smeđe boje. Izvaditi iz tave na papirnati ubrus da se otstrani suvišna masnoća.
5. Za umak, vinom preliti sjeckane listiće estragona i ostaviti da vino zakuha. Nastaviti kuhati 1 - 2 minute, ili dok se količina tekućine gotovo u potpunosti ne smanji.
6. Vino s estragonom procijediti u posudu s povrtnim temeljcem, pustiti da zakuha. kuhati daljnje 3 - 4 minute, ili dok se količina ne smanji na pola.
7. Škrobno brašno dodati uz stalno miješanje, zatim umiješati kiselo vrhnje: Umak kuhati 2 - 3 minute dok se ne zgusne. Popapriti.

Svaki odrezak preliti s malo umaka i poslužiti s pečenom brokulom ili prilogom po želji.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 1246 kcal; masti: 92,19 g; ugljikohidrati: 58,3 g; bjelančevine: 41,49 g; kolesterol: 356 mg; natrij: 2754 mg; kalij: 899 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

4 komentara

  1. Obožavam pohano. KOd nas to nije bio nedjeljni ručak nego više kao ručak dobrodošlice ( i još je uvijek) kad se vračamo od nekuda i idemo k mami na ručak pohano je obavezno. Zanimljiva mi je ideja pohanog sa umakom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Estragon nisam imala priliku bas mnogo puta probati, ali znam da je odlican sa piletinom i prasetinom. Odresci izgledaju extra!

    OdgovoriIzbriši
  3. nešto konkretno....odlično i sigurna sam da bi i moji dečki ovo obožavali...ali, estrogen? ne sjećam se da sam ga kod nas vidjela :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pohano se nije niti kod nas udomaćilo iako nije da ga ne volimo pojesti, moram priznati da ipak odavno nismo. Ovdje mi je posebno primamnjiv umak od estragona koji je sve skupa digao na nešto više od običnog pohanog sa prilogom.
    Znam da ti mama jako nedostaje i da je sada puno pitanja bez odgovora, samo glavu gore, a mama bi sigurno bila sretna i ponosna da vidi kako sve to znaš i možeš sama, onako kako te ona naučila.

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.