Sočni kotleti s vinom i peršinom ☆ Tender pork chops with wine and parsley

by - 15.2.13

Tender pork chops with wine and parsley by Laka kuharica: succulent pork chops in aromatic sauce.
☆ Succulent pork chops in aromatic sauce are simply delicious. ☆

Svakodnevno kuhanje iziskuje puno imaginacije: uvijek iste ili slične namirnice, uvijek isti nedostatak vremena, snage ili volje i stalna želja da oni kojima kuhamo budu zadovoljni. Da li i vi to tako doživljavate? Mislim da ženama koje godinama, iz dana u dan, kuhaju i smišljaju što i kako, treba dodijeliti neku posebnu nagradu. Za takvo što, da kuhaju muškarci, vjerojatno bi postojalo već sijaset nagrada i odličja, ali za nas – ništa. Mi nekako mislimo da to moramo, da nam je to sudbina. Većina će reći da su im prazni tanjuri i zadovoljna lica sasvim dovoljna nagrada. Sigurno da je tako, ali svatko voli i neko malo posebno priznanje. Ah, to ja samo nešto pišem, nije da ću svisnuti bez ordena za „kuharske zasluge“. U međuvremenu, dok se sve kuharice svijete ne ujedine i smisle nešto, evo recepta kako da brzo i lako dosadne, često suhe i obične kotlete pretvorite u sočne i posebne. Za vino sam koristila Portugizec, domaće vino koje rijetko možemo naći. I nemojte s njime samo zalijevati meso – gucnite malo, odmah će vam se sve činiti ljepšim i boljim!

Find this recipe in English on allrecipes CookEatShare Foodista 

Porcija: 2
Gotovo za: 25 min
Složenost: lako
Priprema: 5 min
Pečenje: 20 min
SASTOJCI:
4 svinjska kotleta bez kosti (cca 400 g)
4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
30 ml maslinovog ulja
1 glavica luka, sjeckana
1 vezica peršina, sjeckanog
250 ml crnog vina
400 ml goveđeg ili pilećeg vrelog temeljca od 1 kocke 
¼ čajne žlice papra

PRIPREMA:
1. 
Kotlete lagano istući batom za meso i posipati s pola količine češnjaka. Pržiti na vrelom ulju oko 4 minute sa svake strane do zlatno - smeđe boje.
2. Luk, preostali češnjak i sjeckani peršin posipati po mesu.
3. Vinom i temeljcem zaliti meso, ostaviti da umak zavre.
4. Smanjiti plamen, pokriti posudu i meso pirjati oko 20 minuta ili dok ne bude sasvim mekano. Popapriti, posipati s još malo peršina i odmah poslužiti s prilogom po želji.

Nutritivne info za 1 porciju: energetska vrijednost: 902 kcal; masti: 53,88 g; ugljikohidrati: 9,79 g; bjelančevine: 67,89 g; kolesterol: 202 mg; natrij: 181 mg; kalij: 1452 mg.


*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

8 komentara

  1. Da se većina muškaraca pita verovatno bi jeli jedan veliki komad mesa ispečen u rerni sa kropirom i to onako količinski da traje 7 dana. Tek kad se ode u tuđe kuće ukućani vide koliko trebaju da cene to što jedu svakii dan u svojoj inače kako meni moj muž kaže kad ga pitam kako je - Pa sama si kriva kad si podigla sama sebi standarde, pa i super jelo nije više super kad je jeo bolje. Mnogo volim tvoje recepte sa vinom, i kad god mi treba nešto emsno znam čiji indeks sa receptima mogu da prelistam.

    OdgovoriIzbriši
  2. kada bi bilo po mm kuhalo bi se maksimalno 7-8 jela. sada on kuha a mi svi kukamo iželjni smo nečega drugačijeg. treba nekada i ovo kao kod mene kako bi shvatili svu ljepotu različitosti.
    često pravim ovako nešto s tim što ja dodajem bijelo vino ali, moram probati i sa crnim. da znaš od sada ću svaki put i malo gucnuti.
    ja nisam od onih kojima je dovoljna nagrada prazan tanjur i zadovoljno lice, vjerojatno sam se umorila i hoću nešto više. šta? ne znam ni ja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Cela doit être délicieux. Merci pour le partage.
    Bonne journée, FLaure

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj ručak ti je divan .Mnogo volim vino u jelima, ali slabo volim da ga pijem. Možda vremenom naučim da uživam u njemu. :) Za sada jedini porok mi je čokolada. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kad se zaželim nekog finog meseka, a da bude malo posebnije, trk na blog od "Lake". Stvarno si majstorica od mesa, a ovo s portugizcem je bingo, naravno za kuharicu, ha,ha...

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, zaboravila sam pitat, šta je ono zeleno kao prilog na prvoj fotki, izgleda kao smokva a znam da nije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad kad veliš, izgleda kao da je prilog od smokava:)) Ma, ne, to su pržene prokulice:))

      Izbriši
  7. Evo moga ručka za jedan od slijedećih dana , kombinacija odlična i po mome ukusu. Da, nije uvijek baš zabavno smišljati što skuhati slijedeći dan, ja nemam baš takvu obavezu a i uz prorijeđeno kuhanje često se ulovim kako "ne znam baš što bih".

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.