Juha s graškom, slaninom i tjesteninom ☆ Soup with peas, bacon and pasta

by - 5.11.12

Soup with peas, bacon and pasta by Laka kuharica: easy, hearty and delicious.
☆ This easy, hearty and delicious soup is ideal for colder days. ☆
Jednog dana primjetila sam da su mi neke fotke na blogu odjednom poprimile crnu boju i dobile uskličnik. Pojma nemam zašto, razlog nisam uspjela otkriti. Fotke inače obrađujem na Photobucketu, ranije na Tinypicu, ali nisam ovaj feler povezala s njima. I što je još gore, nisam odmah otkrila sve falične slike. Postepeno ih otkrivam i mijenjam. Na sreću imam ih u kompu i na stranicama spomenutih foto servisa. U zadnje vrijeme, također, u jednom zgodnom programu za recepte, bilježim gdje se fotke nalaze. Sve u svemu, prilično posla. Činjenica je da su to sve besplatni servisi i da se ne mogu očekivati čuda, već se jednostavno mogu prilagoditi ili platiti. Kakva su vaša iskustva s besplatnim servisima?
U međuvremenu, evo juhe koja je gotova za pola sata. Jako se svidjela mojoj kćeri, pa je rekla da očekuje da recept što prije objavim da je i ona može pripremiti.

Porcija: 4
Priprema: 10 min



Gotovo za: 30 min
Kuhanje: 20 min



Složenost: lako



In English on CookEatShare Foodista allrecipes

SASTOJCI:
½ luka, sjeckanog
1 češanj češnjaka, sjeckani
1 žlica maslinovog ulja
100 g domaće slanine, narezane na kockice ili štapiće
100 g stapke celera, narezane na kolutiće
100 g graška, smrznutog ili svježeg
100 g mini pippe rigate (manje tjestenine)
1 l vode
¼ čajne žlice soli
¼ čajne žlice papra
2 žlice svježe sjeckanog peršina

PRIPREMA:
1. Luk i češnjak kratko peči na maslinovom ulju.
saute chopped bacon
2. Slaninu dodati, promiješati i pirjati na srednje jakom plamenu 5 minuta.
add chopped celery
3. Celer dodati, promiješati.
4. Grašak, tjesteninu i vodu dodati, posoliti i ostaviti da voda zavre. Smanjiti plamen i kuhati oko 20 minuta ili dok tjestenina ne bude al dente, a grašak mekan.
5. Popapriti i posuti svježim, sjeckanim peršinom prije posluživanja.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 255 kcal; masti: 15,12 g; ugljikohidrati: 22,44 g; bjelančevine: 7,07 g; kolesterol: 17 mg; natrij: 385 mg; kalij: 221 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

9 komentara

  1. Volim ovakve 'multivitaminske' i 'sve u jednom loncu' obroke...podsjeca na Minestrone (sto svi doma obozavamo)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna čorbica taman za ove hladne dane koji nam dolaze. mene samo uvek vara vreme kuvanja graška. Kupujem smrznut i nekad se skuva za 20 minuta nekad mu treba sat vremena, pa mi je uvek rizik uvacivati ga u čorbu. Onda idem zaobilaznim putem, pa kad kuvam samo grašak i vidim da je dobar odem odmah kupim iste kese istog proizvođača.

    I meni su se neke slike zacrnele. Idu preko Pikase na blog, pa sam ih onda postepeno menjala. Doduše pravila sam novi indeks sa receptima i sve sam ih otkrila (ako se neka nova nije ušunjala).

    Pre par dana sam počela sa prepiskom ručnom svih recepata sa bloga, da imam nešto nalik bakinom tefteru. Pomislila sam, šta ako bi nam blogovi nestali, odoše svi recepti u vasionu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično izgleda juhica.
    Ja baš i nemam nekih iskustva sa ovim besplatnim servisima, jedno vrjeme sam koristila Picassu ali mi je počela štekati pa je više ne koristim. Ja na bloggeru uploadam slike direktana iz kompjutera.

    OdgovoriIzbriši
  4. ..što se tiče free hostinga...ja koristim imageshack ( http://imageshack.us/ ) za upload slika na jedan od dva foruma gdje zalazim... međutim svaki free hosting ima određenu veličinu prostora koju daje slobodno... sve iznad određenih megabajta treba platiti ili izbrisati neke slike na samom servisu pa tek onda staviti nove... ne znam kako ej to na tinypicu, njega sam koristila jako davno...

    ...a i za upload slika na blog ne koristim hosting nego direktno uploadam sa računala...nije potreban niti jedan dodatni servis..jedino što se događa da je sama fotografija prevelika pa ju dugo učitava, da previše ne čekam upload, smanjim ju pomoću nekog od programa za obradu slike...

    ...što se juhice tiče...ja ionako apsolutno sve juhe obožavam... o juhama govorim samo najbolje... grašak jako volim, slanina mi je tu kao šlag na torti, divota...i još tjestenina...jednostavan, fin i kompletan obrok... ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo bi meni bio kompletan obrok :) Bogata i gusta čorbica :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Za mene čim je grašak u pitanju - odlično, sedi 5!
    Nikad nisam stavljala i celer, baš sam radoznala da probam!

    OdgovoriIzbriši
  7. Juhica koja je za mene i samostalan obrok uz dodatak komada dobrog kruha i sira, sigurna sam da će mi se svidjeti, bilježim i probam !
    Što se slika tiče nisam kod sebe primjetila ovaj problem što ne znači da neću ako malo bolje pregledam blog i slike. Inače ih stavljam preko Picase , za sada dobro funkcionira i za moje potrebe je sasvim ok.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je baš bogata juha, čim je panceta unutra i sigurna sam da dobro grije i da je odličnog okusa.

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.