Pileći file s estragonom ☆ Lemon tarragon chicken

by - 10.9.12

Lemon tarragon chicken by Laka kuharica: a touch of lemon-tarragon butter elevates simply baked chicken breasts.
☆ A touch of lemon-tarragon butter elevates these simply baked chicken breasts. ☆
Moja mama, iako u poznim godinama i prilično bolesna, svaki dan kuha. Sada su to neke čudne kombinacije, ali ako se njima sviđa ..... Kad kada, kada čujem o kakvoj se kombinaciji namirnica radi, dođe mi da nešto komentiram, ali onda brzo brojim do deset i ugrizem se za jezik. Jer, svakoj ženi koja cijeli odrasli život, iz dana u dan, kuha, treba odati priznanje i dati orden ...... zasluga za familiju. Nije nimalo lako svaki dan smisliti nešto novo, drukčije, a opet nešto što svi vole. Ima dana kada nam se baš ništa ne kuha, kada priprema ručka može biti teška, preteška obaveza. Koliko sam puta sanjarila o vikendu bez kuhanja, bez nabave, bez ikakve brige? Tu i tamo, bilo je takvih vikenda: prvi je bio kao san, drugi pomalo hm, hm, a treći – nije ga ni bilo, jer smo opet svi bili na okupu i nitko sretniji od mene da moram kuhati, peči .... Toliko o ostvarenju želja: nikada nisu baš ono čemu smo se nadali. No, ova brzo pripremljena piletina, uvjeravam vas, sve je ono što očekujete: sočna, aromatična, a najbolje od svega – gotova u tren oka.


Porcija: 4
Priprema: 10 min



Gotovo za: 30 min
Pečenje: 20 min



Složenost: lako



In English on CookEatShare Foodista allrecipes

SASTOJCI:
75 g maslaca, omekšanog
1 žlica ribane limunove korice
1 žlica suhog estragona, usitnjenog
1 žlica smeđeg šećera
1 čajna žlica papra
½ žlice soli
4 pileća filea
1 limun srednje veličine, narezan na ploške
8 češnjeva češnjaka, neoljuštenih

PRIPREMA:
1. Maslac, ribanu koricu i sok limuna, estragon, šećer, papar i sol sjediniti u jednoličnu, gustu smjesu.
Press butter mixture into cuts
2. Svaki file dijagonalno zasjeći na tri mjesta. Mješavinu maslaca utisnuti u proreze, a s onim što preostane premazati file sa svih strana. 
Place the fillets in a shallow baking dish
3. File rasporediti u posudu za pečenje, dodati ploške limuna i češnjak. Peči u pećnici, nepokriveno, na 220˚C oko 20 minuta ili dok lagano ne porumeni i bude sasvim pečeno.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 402 kcal; masti: 28,32 g; ugljikohidrati:6,63 g; bjelančevine: 29,39 g; kolesterol: 130 mg; natrij: 1071 mg; kalij: 370 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

13 komentara

  1. Stvarno izgleda jako sočno,kombinacija začina,limuna je super.

    OdgovoriIzbriši
  2. Estragom nisam koristila i moram da ga nabavim. Svaka čast i tvojoj mami i tebi i svim ženama koje kuvaju iz dana u dan. Da je situacija baš zakva u svim porodicama, nije, daleko je od toga. Ja sam ostala zabezeknuta na jednoj sedeljci kada sam slušala novopečene mame kako one hrane svoje porodice i šta je za njih kuvanje. Mi blogujemo, veliki smo ljubitelji dobrog zalogaja, ali ostatak sveta ne živi tako. Pinterest mi je pravo otkrovenje jer sad konačno mogu da pinujem recepte po slikama i da imam lepi pregled gde mi šta stoji, dok ga ne ugase...

    OdgovoriIzbriši
  3. Estragon...malo je reci koliko volim okus estragona,posebno u nadjevima...nadopunjuje blage okuse,daje ostriju notu mesu,poput piletine,teletine.
    mi ga na poslu dosta koristimo,pa sam ponukana time i kuci pocela vise da ga upotrebljavama.
    Kuhanj,hmmm....startam u 6 ujutro,zavrsavam oko 5 popodne ako radim do 3 ako sam duze na poslu,tada bude i kasnija vecera ili ako muz dode ranije on pocme,a zajednicki zavrsimo...uglavnom blogovi,a tvoja kuhinja mi je kao kuharica u koju imam povjerenje !!!!!
    Mami brz oporavak i jos dugo da kuha i uziva sa svojom djecom

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim aromu taragona / estragona i posebno mi se svidja tvoj nacin sa filovanim prorezima u piletini - sigurno je mnogo mekse meso i nije isuseno (kako prsa znaju biti)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijep recept, fina aroma :) Za kuhanje se slažem, poželiš odmor, a onda se vratiš u kuhinju i prije nego što je odmor od nje počeo :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična piletina, a sviđa mi se i prilog

    OdgovoriIzbriši
  7. Čini mi se da mi najviše pomaže kada mi kažu što im skuhati. Stvarno dosadi bez obzira koliko ja to volila.
    Ali, ova tvoja piletina mi je pravo dobra i što je najvažnije brza.
    Nisam koristila nikada estrogen što sada znači da ću ga morati potražiti prvom prilikom kada odem izvan Knina.

    OdgovoriIzbriši
  8. Laka me haces sufrir ...me encanta el estragón en el pollo una delicia contundente,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  9. Lijepo si to napisala o mami i jedan virtualni orden za nju i od mene, svaki dan kuhati... to se može samo iz ljubavi (ako nije profesija).
    Pileći file mi se jako sviđa ovako punjen, a estragon kupujem svježi kod Severa, suhi nisam nigdje ni vidjela, valjda ima negdje.

    OdgovoriIzbriši
  10. Esta receta de pollo es una auténtica delicia, sencilla y con un resultado fantástico, probaré a hacerla.
    Mi querida amiga, siento mucho el error del enlace, hoy ha sido un día donde he cometido hasta ahora nada menos que 3 errores en mi publicación, seguro que debí quedarme durmiendo mejor que escribiendo, pero las cosas han salido así. Espero que me disculpes y que te lleves tu merecido premio.
    Besos y muchas gracias por todo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Svakodnevno se susrećem sa dosta žena koje baš svaki dan kuhaju za obitelj i uvijek se pitam kako samo smisle što će pripremiti iz dana u dan a da zadovolji sve uvjete prehrane. Srećom, uvijek se nađe i neki ovakav ukusan i brz recept, a ovaj je kao naručen za mene. Piletina, k tome dodatak estragona i ostalih začina, brzo i lagano. Bilježim !

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.