Gošća s tortama ☆ Guest with five birthday cakes

by - 16.12.11

Guest with five birthday cakes by Laka kuharica: my sister and her five birthday cakes.       
Evo i moje prve gošće na blogu! Nedavno je moja sestra pekla, ne jednu, već 5 - PET - divnih torti svojem mužu za 50 – i rođendan. Kako ih je on uspio sve pojesti, ne znam, ali sam sigurna da je mislio kako se, eto, našao u Raju. No, da ne dužim, pročitajte što ona piše, kao i recept za svaku od torti.
Nedavno je, jednog lijepog petka, moj muž proslavio 50. rođendan. Moram priznati da sam brzo smislila što ću mu pripremiti kao iznenađenje. On jako, jače i najjače voli jesti čokoladu, kolače i sve što je slatko i preslatko. Jednostavno, lud je za tim. 
Nije mi bilo teško, malo je doduše trebalo više pripreme, kupovine i mašte koje torte ispeći. Razmišljala sam, razmišljala i kao prof. Baltazar, smislila i prionula na posao. Pripremanje sam si olakšala silikonskim kalupom od srca, jer je s tim kalupima uistinu fantastično raditi. Kupite obavezno:) Osim 5 torti pripremila sam mu i 50 ručno rađenih čokoladnih srdaca. 
Pošto je 50. roćkas, treba 50 svjećica. Na četiri srcolike torte stavila sam 12 svjećica, a dvije prskalice u središnju tortu. 
Drage žene, ako imate dobre muževe, a ja uistinu imam najboljeg muža na svijetu - to mi je dokazao svojom ljubavlju, žrtvovanjem i snalažljivošću u mojim najtežim životnim trenucima i to mu nikada neću zaboraviti - odvažite se pa im koji puta pripremite neku od ovih odličnih torti. 
Na kraju vas sigurno zanima: kako je on reagirao? Bio je presretan kad ih je vidio, a još sretniji kad je u njima uživao.

Torte su slijedeće:

Beze torta sa kremom od kave i grilažom od badema

Verzija recepta za laki ispis

Jelačić torta
Verzija recepta za laki ispis

Torta od maka
Verzija recepta za laki ispis

Američka torta od sira s ananasom
Verzija recepta za laki ispis

Tiramisu torta
Verzija recepta za laki ispis

Uvjeti komentiranja

Još uvijek gladni?

9 komentara

  1. Za pravog čoveka stvarno ništa nije teško uraditi - to zna svaka prava žena. Svaka čast za sestrin trud, ljubav i poštovanje, a zetu srećan rođendan.

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan poklon! Sav trud koji je ulozila govori jos vise od samih torti... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako Opasna reče stvarno za nekog koga voliš nije teško ispeći ni 5 torti i kolače pride. Bravo za sestru!. Dopada mi se što nisu na sprat.

    OdgovoriIzbriši
  4. Genijalan poklon. I ja bi takav. Super odabir recepata.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan poklon. Ideja mi se toliko sviđa da ću suprugu sljedeće godine za 40ti rođendan pokloniti 4 torte, a jedna će svakako biti tiramisu torta (recept sam si spremila).

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš lijepo, pokazala si ljubav, šta će više od toga. Sretan rođendan i od mene.

    OdgovoriIzbriši
  7. Rado bi dočekivala ovakve gošće, svaki dan! Sve najlepše želje suprugu i tebi, i još mnogo ovakvih okruglih rođendana! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  8. Svaka cast i predivan rodjendanski poklon, hvala puno na lepim receptima a tvojoj sestri i zetu zelim jos puno ovako slatkih rodjendana, zacinjenih ljubavlju i dekorisanih uzajamnom paznjom.;)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobro si napisala ako imamo nekoga pored sebe koji nas cijeni i poštuju -imam sreću i ja imam jednog takvog red je i da ih počastimo ovako rekla bi bogovski.

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.