Ajme koliko nas je: tema za oktobar/listopad

by - 1.10.11

Ajme koliko nas je: tema za oktobar/listopad by Laka kuharica: thymus vulgaris or thyme,
☆ Thymus vulgaris ili prava majčina dušica, vrtna majčina dušica, babja dušica, dušica, vrisak. 

Neposredno prije puta u Beograd, naša domaćica rujanske/septembarske teme igre Ajme koliko nas je, Snježa, pita me da li bih bila domaćica za listopad/oktobar. Kako sam jednom sasvim nenamjerno odbila ponuđeno domaćinstvo (prekasno sam pročitala mail!), ovaj put prihvaćam iako mi pada vrlo nezgodno: s puta se vraćam kasno u petak, zadnji dan mjeseca, a tema treba osvanuti već iduće jutro! Ali tako je to u životu, uvijek je frka kada treba nešto konkretno odraditi. E, a sada, odabir teme. Dakle, kako je Snježa lijepo navela, do sada su kao tema bili:
cimet, đumbir, narandža, integralno brašno i pšenica, suho voće, ljute paprike, čokolada, riža, maslina, bundeva (tikva), kupus, jabuka, sir, agrumi, kava, orašasti plodovi i sjemenke, ananas, tikvice, kukuruz, grah i leća, gljive, mrkva i paškanat, kokos, med, vino, mak, jaj i šljive.
Što da izaberem, pitam se, pitam se. Voće ili povrće, meso, žitaricu, začin? Pa hajde, odlučim se za ovu svestranu začinsku biljku.
U nadi da ste zadovoljne s predloženom temom, svoje ulaznice (link recepta i fotku) šaljite na:
kathairog at gmail.com 
Hvala!

Još uvijek gladni?

20 komentara

  1. Čestitam domačice na temi, originalno i moguć je raznolik pristup. Moj balkon pun začinskog bilja, zahvaljujući ovom toplim vremenu, pa tako i ove prekrasne biljčice.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke domaćici! Moram priznati da si me stavila na muke s odabirom teme, morat ću puno listati po kuharicama :) pa možda i pronađem neki kolačić s majčinom dušicom :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Poptpuno si me iznenadila temom :) Mmmmm, biće nešto sočno i mirišljavo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Bice interesetno videti kakavi su recepti mada imam poverenja da ce nas prijatno iznenaditi;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Katarsis, cestitam na izboru za domacicu. Moram da priznam da si me bacila na muke sa izborom zacina ali to je samo izazov vise.
    Srecan put!

    OdgovoriIzbriši
  6. sve čestitke domaćici :) majčinu dušicu obožavam, i biće vrlo interesantan krug :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam ti na izboru za domaćicu ! A izbor teme je originalan i izazovan, odličan je odabrani začin. Biti će sigurno zanimljivih radova u ovom krugu !

    OdgovoriIzbriši
  8. ODLIČNO!!! Majčina dušica/timjan je moja OMILJANA začinska biljka. Evo pored mene je ogromna vaza sa dve vrste timjana, koji su se baš rascvetali i evo odlične prilike da ih malo 'podšišam'.

    Miroslav

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan izbor i domaćice i teme! S obzirom da redovno pratim šta se dogadja na kuvarigricama, možda će me ova neiscrpna tema inspirisati da i ja ovoj igri prvi put dam svoj doprinos :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tema je baš upravo onakva kakvu sam mogla samo poželiti jer i moj prozor sobe krase dvije vrste timijana, obični i onaj s aromom limuna, kako ih je gospođa na tržnici nazvala "limunkasti"..Bravo Κάθαρσις!

    OdgovoriIzbriši
  11. E meni ce ovo biti pravi izazov, ja bas suprotno od devojaka (i momaka) ispred mene... stvarno retko koristim majcinu dusicu. Javim gde sam je utrpala ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Super i sviđa mi se!
    Još sam dužna stare krugove, nadam se da ću polako uhvatiti ritam sa barem jednim receptom!

    OdgovoriIzbriši
  13. Bravo! Baš sam lepo iznenadjena i mnogo mi se dopada odabir.

    OdgovoriIzbriši
  14. Cestitam na temi, odlicna je!

    OdgovoriIzbriši
  15. dakle, kao da si mene pitala! timijan mi je najdraže začinsko bilje!! baš se veselim! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. čestitam na domaćinstvui super temi, mislim da će uroditi stvarno raznolikim receptima, majčina dušica je predivan začin

    OdgovoriIzbriši
  17. mislim da ce ovo biti jako zanimljiv krug.

    OdgovoriIzbriši
  18. Obožavam timijan, sa zadovoljstvom ću sudjelovati i u ovom krugu

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.