FBI rukavice drugi dio: Kobasice u balsamico umaku ☆ Sausages in balsamic sauce

by - 21.9.11

Sausages in balsamic sauce by Laka kuharica: succulent, aromatic and tasty lunch or light supper.
☆ Wonderfully succulent, aromatic and tasty lunch or light supper. 
Nekako nisam htjela propustiti stavljanje ovog recepta na blog jer me je zbilja oduševio. Tako da nastavljam s istragom Snježinog bloga u okviru naše igrice FBI rukavice (osmislila mamajac). Odakle to oduševljenje običnim kobasicama koje su nekako postale sinonim za loš način prehrane? Prvo, volimo dobre domaće kobasice, a iako ove to nisu (prema Snježinom prijedlogu, kupila sam kranjske kobasice), ovako pripremljene postaju "nekaj čist' drugo". Postaju pomalo poseban, aromatičan i izuzetno fini obrok upotpunjen obožavanim ličkim krumpirom, kuhanim u ljusci, pa samo oguljenim i narezanim na ćetvrtine! Muž i ja najeli smo se tako da smo bili siti i pre siti. Uz aceto balsamico, kobasicama sam dodala dobar Gevgelijski Vranac (i gucnula koju), a kako sam bila nešto slaba u peršinu, posula sam ih vlascem. Sve skupa - savršeno. Recept uopće nisam mijenjala, osim što sam ga napisala u svojem stilu i prevela.

p.s.
Snježa ima prekrasne recepte, a u ovoj rundi još sam isprobala i varivo od mahuna i zeljanicu. Slika nema jer.....pojeli smo prije nego sam se sjetila slikati. I to se događa.

Find this recipe in English on CookEatShare

Porcija: 2
Gotovo za: 20 min
Složenost: lako
Priprema: 5 min
Pečenje: 15 min
400 g kobasica (za kuhanje i pečenje), narezanih na kolutiće debljine oko 1 cm
4 žlice maslinovog ulja
100 ml octa balsamico
200 ml crnog vina
Peršin ili vlasac za posipanje

PRIPREMA:
1. Kolutiće kobasice pržiti sa svih strana na vrućem ulju dok ne poprime smeđu boju.

2. Ocat i vino postepeno dodati kobasicama, smanjiti plamen i lagano pirjati 8-10 minuta ili dok se tekućina ne smanji na pola.

Poslužiti posuto svježim peršinom ili vlascem uz prilog od kuhanog krumpira.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost 979 kcal; 80,06 g masti; 11,79 g ugljikohidrata; 30,53 g bjelančevina; 144 mg kolesterola; 1289 mg natrija; 685 mg kalija.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

12 komentara

  1. Cim je u pitanju balsamic..njega obozavam.Mislim kad viis koliko dugo je potrebno da se ovo delikatno sirce proizvede ..zaista je ukus predivan:)Odlican recept

    OdgovoriIzbriši
  2. Već sam zapazila taj recept kod Snježe, samo moram pričekati nekoliko mjeseci da napravimo kobasice pa ću onda sigurno uživati.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kobasice zvuče jako ukusno! Super!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super izgledaju kobasice kuhane u accetu. BAš zanimljivo.

    OdgovoriIzbriši
  5. ovo mi se jako dopada. Mogu da se dokopam kranjskih. Interesuje me da li ima veze koje sirće. Imam aćeto Olitalia kod kuće pozadi piše 6% aciditet, pošto ide prilična količina?

    OdgovoriIzbriši
  6. Prave kobasice su zapravo super hrana, ove tvoje izgledaju odlično. Nisam ih nikada jela ovako s crnim vinom i balsamicom, baš mi se sviša kako to zvuči, a i izgleda! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ej, baš mi je drago da vam se svidjelo ovo na oko jednostavno jelo. Balsamico ili voliš ili ne voliš. Hvala na lijepim riječima!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nikad nisam probala kobasice na ovakav način,a izgledaju super.Balsamico obožavam!

    OdgovoriIzbriši
  9. I meni je ovo nesto novo, videla sam recept kod Snjeze, zapravo napravila sam citav spisak recepata koje bih zelela da isprobam, samo videcu koliko cu stici... eto,ove kobasice mi nisu bile u prvom krugu, ali sada kad ih vidim kod tebe moozda cu se predomisliti!;)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo se spremam isprobati još odkad je Snježa objavila, jer jako volim balsamic ocat. Odlično izgelda i u tvojoj izvedbi!

    OdgovoriIzbriši
  11. @Jelena: ocat bi svakako trebao biti balsamico, mislim da bi s bilo kojim drugim sve skupa bilo kiselo (naravno, može se ublažiti sa šećerom, ali nije to to).

    OdgovoriIzbriši
  12. Bas fino, kobasice svi volimo i često ih spremam, ovako i onako..:)

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.