Ajme..........: pijem, kuham pivo, fučka mi se živo!

by - 6.5.11

Ajme koliko nas je

Ana je za igricu Ajme koliko nas je! (koju je pokrenula Snježana) odabrala pivo! I dobro je odabrala. Kako sam već duže vrijeme u nekoj gadnoj gužvi, koja nikako da se rasčisti, ovaj me odabir obradovao jer imam recepte s pivom koje sam već objavila, a sada ćemo ih se svi lijepo prisjetiti! Bolje njih, nego nekih faca s kojima sam morala odraditi jednu konferenciju. Takva jedna faca s placa velevažno mi je mail-ala da ne trebam koristiti nikakvu interpunkciju u pisanju maila. Čovjeka je akademski građanin i fura se na neku pamet. Takve je moj deda zvao "poluinteligentima", misleći da svatko tko završi fakultet ili još i više ne mora nužno biti pametan ili inteligentan. O nekim drugim žmuklerima iz istog "tima", koji na račun bijednih para od članarina ovog društva, žele ušičariti po principu uzmi što možeš, isto bolje da ne mislim. Ali, ja sam "ceketava" baba, a oni su hrvatski prosjek veličanstvenih. Skupina koja se sastoji od tipične prekovezne direktorice iz državne firme, nesposobnog "menadžera" pred penziju, alkića koji noći provodi na ljubavnim chatovima i propalog konzultanata - đilkoša. Ta bratija projekt i tim ne bi prepoznala niti da ih ugrize za guzicu, ali o njima stalno pričaju. Tapšu se odobravajući za svaku sitnicu koju slučajno dobro naprave (tj. oni tako misle), a ja radim probleme gdje ih nema jer im se ne divim i ne mislim da su savršenstva koja hodaju ovom zemljom. Kao što nisam ni ja koja se nikako ne mogu uklopiti u tu poltronsku, žmuklersku, dvoličnu bratiju koja, s obzirom da kradu i lažu oni na vrhu, sasvim prirodnim i poželjnim smatra da i oni to čine. Kako to već je kod nas, ako nisi s njima, onda si odmah protiv njih. Takve koji nikako da se lijepo uprosjeće i bleje kao cijelo stado prepametna većina nikako ne voli. No, na sreću, kako sam u to smeće dobrovoljno ušla, tako mogu i izaći, što i činim i odmah lakše dišem i bolje spavam. Oni su kao toksični otpad - što si mu duže izložen to ti je gore. Vele da je instinkt samoodržanja dvojak: ili borba ili bijeg. Kako mi nije nužno da se borim, radije ću pobjeći, tj. otići. Pa u to ime, dižem čašu piva koje jedino volim: Guinessa. Živjele vi meni i naše kuharske čarolije s nama!

Pa da krenem:


meat on grill
Iskustvo koje se treba ponoviti. I ponoviti, i ponoviti.......


beer cake with froth

Kolač koji je isprobavan, hvaljen i odličan za sve prilike, ali za muške rođendane jednostavno nema boljeg.



beef in beer sauce
Nema boljeg nego kada se meso topi u ustima! Za pomoć da pomaćemo i najmanju kap sosa savršeno dolaze tipične pogačice elegantnog i profinjenog američkog Juga.

beef rolls with dates
Okusi koji se savršeno prožimaju i nadopunjuju.

Još uvijek gladni?

13 komentara

  1. I ja sma već nasla sta ću, ali ako stignem učestvovaću,odličan ti je recept draga!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pivo se retko koristi u kuvanju, ali jednom kada čovek oseti taj divni ukus koji samo pivo može dati, onda bi ga sipao u sve. Ja lično ne pijem pivo, a avanture sa alkoholom se svedu na mrvu likera i retku čašu vina, ali alkohol volim dodavati u hranu. Kod vas se te kombinacije često nađu na stolu. Želja mi je da flambiram nešto, ali se plašim da se ne zapalimo i ja i kuhinja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na ucescu!
    Ove igrice dobro dodju da se podsetimo odlicnih recepata.
    Junetinu u pivu cu morati da isprobam.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro je da se podsetimo nekih finih recepata, svidja mi se ona junetina u pivu...ja jos uvek nisam smislila sta cu da pravim, pivo ne pijem i jos nisam probala da nesto spremim sa njim, cini mi se da postoje neke grickalice sa pivom koje se peku na elekt.tosteru, ali samo ako uspem da pronadjem receptic.;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Pivo skoro da ne koristim uopste. Svi moji obozavaju ovo pice i ne bi im smetalo ni u supu da ga stavim, ali ja samo posne kiflice pravim sa pivom. Stvarno divne predloge si postavila i jako mi se dopada junetina u pivu. To bih mogla da probam, ladno:) Kolač koji si prezentovala nisam nikad probala, mislim da i to mogu da postavim sebi za zadatak - isprobati:) Pozdrav i lep vikend ti zelim.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ha,ha ,sjajan ti je naslov posta!I ja sam sad u toj fazi:)super hrana sa pivom pa još dok je praviš ,pijuckaš ga onako *ladno...mmmm:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Da kad sam vidjela da nam je ovomjesčna tema pivo odmah sam pomislila na tebe i razmišljala kako ti imaš sve već riješeno jer ti voliš pivo u svojim finim jelima a i u kolačima.

    OdgovoriIzbriši
  8. Poptuno se slažem s tobom a što se tiče recepata nešto slično ovoj tvojoj junetini s pivom je i ona moja carbonada.
    Svejedno, pošto ja volim kolače najviše me je zintrigirao ovaj kolač:)
    Zanimljiva mi je ova tema s pivom iako osim već spomenute carbonade još nisam ništa pametno smislila!

    OdgovoriIzbriši
  9. Uh, pivo nikako ne pijem. Probala sam, ali mi nije nešto što bih naručila ili kupila.
    U kuhanju sam ga probala sa telećom jetricom (i to mi je jako dobro) i u juhi od luka (isto dobro). ako je birati radije biram vino.
    Imam osjećaj da si vrlo upućena u trendove na tržištu, pa imam pitanje: Kakve su to novotarije pivo sa limunovim sokom? Zatim pšenično pivo??? Šta su htjeli time postići? Ovo sa limunovim sokom, možda da privuku žene iako koriste isključivo muške u reklamama? BTW reklame za pivo su obično najviše kritikovane zbog čistog seksizma. Meni se pak mnoge dopadaju :-)
    Probala bih ovu tortu, živo me interesuje kakva je. Za mesne kombinacije sa pivom znam da su dobre.
    Što se tiče tima iz kojeg "dižeš sidro" pa ja znam kako je to...A ekipa je ekipa iz snova, kao da su pobjegli iz nekog humorističnog komada.

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga,imaš nagradu na mom nail blogu :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Selma:
    koliko znam, ovo pivo s limunom je nekada davno lansirao Tuborg kao Shandy i na ovom tržištu to nije išlo. Takve kombinacije idu uglavnom na nekim drugim evropskim tržištima. Ne volim pivo, malo samo Guinness koji je sasvim obično pivo u Irskoj i tamo ga miješaju sa svijetlim pivom. Englezi piju pivo s konjakom, na pr. Dakle, hvala na pivu s limunom, ali baš ne volim ni bez njega! S druge strane, ječmeno pivo je specifično i vrlo cijenjeno, a oni koji vole pivo, vele i da je zaista odlično.
    Torta je mrak, svi koji su je radili, ostali su oduševljeni. Probaj!

    OdgovoriIzbriši
  12. Anonimno9/5/11 15:35

    Pivo odlicno ide uz vrste mesa koje se inace mariniraju da bi 'omeksale' kao sto je divljac(obzoavam pijanog zeca u pivu).Tvoji recepti su odlicni!

    OdgovoriIzbriši
  13. Kada je Ana objavila temu za ovaj mjesec da znaš da sam se odmah sjetila tebe i tvojih "pivskih" recepata. Super mi je da si ih sada sve skupila u jednom postu. Posebno sam zapamtila tortu i napraviti ću je prvom prilikom mojoj mami koja pivo voli isto tako na razini čaše dobrog Guinnessa.
    A rad na projektu, joj nasmijala si me, poznato mi je sve to, ali nema pomoći , nemaaa.... i najbolje ovako kako kažeš "pijem, kuham pivo, fućka mi se živo" :)

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.