"Male tajne" opet među nama!

by - 11.12.10

"Male tajne" opet među nama! by Laka kuharica: new cookbook.

Ovaj post posvećen je izlasku jedne nove, prekrasne kuharice pod nama dobro znanim imenom „Male tajne….“ Naravno, nisu to bilo čije male tajne, to su upravo Vegetine, ili još bolje, Sonjine, koja ih je posudila svima znanoj Vegeti. Iako nisam velika ljubiteljica Vegete, velika sam zaljubljenica u recepte koji su godinama izlazili iz Vegetine kuhinje. Zašto, rekli biste, kuharica k'o kuharica!? Nije baš tako. Svi do sada izdani recepti pod budnim okom Podravke dobrano su isprobani, do u tančina, kako se ni jednoj, iskusnoj ili neiskusnoj, domaćici ne bi dogodio nikakav peh pri pripremi. Mi koje kuhamo iz užitka, sasvim neprofesionalno, možemo si dozvoliti greške u namirnicama, količini ili postupku – iako, drage moje, svaki dan sve više napredujemo! Podravka, Vegeta, si to ne mogu dozvoliti jer bi ih, s pravom, zasule pritužbe razočaranih i ogorčenih domaćica. Stoga uvijek, na svakom pojedinom receptu, marljivo i predano radi cijela mala ekipa.  
Ekipu ove knjige predvodila je jedna hrabra žena koja je snagom volje, potporom svoje obitelji i nepresušnim optimizmom pobijedila strašnu bolest. Odmah se nakon toga, jednakim žarom, bacila na stvaranje ove knjige. Knjiga je, osim što je posveta jednom svima poznatom proizvodu, prvenstveno posveta radosti života jer je dobra hrana sastavni dio te radosti!
"Male tajne" opet među nama! by Laka kuharica: the author of the new cookbook.
Autorica Sonja Gaži Prpić (označena strelicom) unijela je u svoje recepte pravi dah novog milenija: nekako su nam poznati i nepcu sasvim prihvatljivi, a opet su sasvim novi po okusima, sastojcima i prezentaciji. Više je nego razvidno da su namijenjeni generacijama koje se tek kušaju u vječitoj umjetnosti kuhanja, koje žele svojoj obitelji, i putem obroka koje pripremaju, pokazati koliko je vole. Za pripremu jela ne treba više od sat vremena, postupak pripreme je razumljiv i lagan za shvatiti, savjeti odlični, a fotografije prekrasne. Već sam radila neka jela iz kuharice i bili smo oduševljeni! Kako je autorica (malo pretjerano, he,he) opsjednuta kvalitetom namirnica, u smislu njihove nutritivne vrijednosti, jela su lagana, prepuna visokovrijednih namirnica: povrća, ribe, maslinovog ulja, sočivica, začina…. Pružena nam je prilika da se hranimo i fino i zdravo.

Da ne duljim: idealan je to poklon za nas, naše mame, kćeri, sestre, tete, bake i prijateljice. Došao je baš u pravo vrijeme, prije praznika. Pokažite ovaj post svojim muževima, dečkima  ili ljubavnicima, kćerima ilil sinovima. kao suptilnu naznaku što bi vas razveselilo ispod bora. Knjigu možete naručiti i elektronski ovdje. A ako se uključite u nagradnu igru, možda Male tajne osvojite kao nagradu! Vrijedi pokušati.

Još uvijek gladni?

9 komentara

  1. Raduje me još jedna ovakva knjiga. Godinama čuvam dvije knjige: "100 Vegeta specijaliteta" iz 1982. godine i 1991. godine, ne znam ni sama kako su preživjele sva događanja:))
    Ima nekoliko jela koja sam prvi put napravila po tim knjigama i danas ih isto tako spremam.
    Čestitam autorici, želim još puno izdanja ove knjige i isto tako novih kuharica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Cestitke i od mene autorki knjige.Vegetu koristim od kad sam pocela da kuvam i necu je menjati.Dobro ce nam doci novi, a zdravi recepti.POzz:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš se veselim i toj knjižici. Tako nešto je uvijek dobro došlo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve pohvale autorki i lepo što si propratila ovo svojim postom. Vegetu izbegavam da koristim ali neke stvari ne mogu bez nje. Znači, ipak stoji i u mojoj kuhinjici. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Verujem da je knjizica odlicna i pojavila se bas u pravo vreme. Verujem da bi se svaka domacica obradovala ovakvom pokloncicu :)
    I kao sto kaze Nale, bas lepo od tebe sto si nam sve ovo prenela i propratila u svom postu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim ovakve stvari,dobre stvari i baš mi je drago da je izašla još jedna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ma predivno, još jedna super knjiga za moju kolekciju, ali to su ustvari pravi kuharski klasici koji te neće iznevjeriti sigurno, kod takvih recepata nemam brige da nešto u njima ne valja!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jedina Podravkina kuharica koju imam je Hrvatska za stolom i zaista je odlično urađena i vrhunski opremljena.
    Ja imam svojevrsnu odbojnost prema toj kompaniji, Vegetu ne koristim već godinama, rijetko kupujem njihove proizvode, ali im odajem priznanje kada je riječ o dobro pripremljenim receptima, većinom su bez greške (ako izostavimo "legendarnu" buzaru od školjki sa dodatkom Vegete).
    Tu ću kuharicu prelistati kada se ovdje pojavi i eventualno kupiti (kad ne mogu da odolim kuharicama9. Hvala ti što si mi skrenula pažnju na autoricu, svaka joj čast, još jedna hrabra žena.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala ti za ovako lijepo predstavljanje i približavanje ove knjige. Drago mi je da je na tržištu,potražiti ću je sigurno pa ako i ne bude zainteresiranih da im je poklonim, ja sam uvijek zainteresirana i pokloniti ću je sama sebi :)

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.