Hrskavi fileti grgeča ☆ Crispy fried perch fillets

by - 10.10.10

Crispy fried perch fillets by Laka kuharica: coated with potato flakes and Pramesan are crispy and delicious.
☆ Perch fillets coated with potato flakes and Pramesan are crispy and delicious. ☆
Nismo veliki ljubitelji riječne ribe. Kad kada smo znali jesti smuđa, češće pastrve, soma i ostale slične ribe gotovo nikada. Teško bih se odlučila pojesti fiš, sve mi to ima neki pod okus po mulju, a imam dojam da se oni famozni slavonski fiševi rade previše masni, prepuni crvene paprike i koječega što ustvari ubija svaki okus. Kako bilo, muž se odnekuda pojavio s prekrasnim filetima grgeča i jednostavno nije bilo mogućnosti izbjeći ih. Kako nisam ljubiteljica klasičnog pohanja, odlučila sam se za ovu super jednostavnu, brzu i nadasve hrskavu varijantu. Jedini sastojak koji naše vrijedne, staromodne i neemancipirane kuharice sigurno nemaju u kući su pahuljice za raditi instant pire krumpir. Eto, ja ih uvijek imam, upravo za eventualno paniranje mesa, a naročito ribe. Preporučam da nabavite jedno pakovanje, zlu ne trebalo, te malo odahnete od prezli. Vrijedi probati.

Find this recipe in English on CookEatShare Foodista

Porcija: 2 - 3
Gotovo za: 15 min
Složenost: lako
Priprema: 5 min
Pečenje: 10 min

SASTOJCI:
2 deblja fileta grgeča, svježa ili smrznuta (prethodno odmrznuta)
30 g pahuljica pire krumpira
25 g ribanca (Grana Padano, Parmesan)
2 čajne žlice sušenog origana 

2 čajne žlice morske soli
2 čajne žlice mljevenog crnog papra
2 jaja, umućena
30 g maslaca
30 ml maslinovog ulja


PRIPREMA:
1. Filete grgeča dobro posušiti papirnatim ubrusom Pahuljice krumpira, sir ribanac i origano pomiješati u posudi prikladnoj za paniranje.
perch fillets coated with potato flakes and cheese
2. Filete posoliti i popapriti, umočiti u tučena jaja, zatim ih provući kroz mješavinu pahuljica i sira.
pan fried perc fillets
3. Panirane filete peči na mjesšavini maslaca i maslinovog ulja oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Umotati u papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Poslužiti uz povrće s grilla i zelenu salatu.

Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 500 kcal; masti: 22,13 g; ugljikohidrati: 8,46 g; bjelančevine: 7,96 g; kolesterol: 152 mg; natrij: 1776 mg; kalij: 239 mg.

*Nutritivne vrijednosti izračunate pomoću alata za izračun na CookEatShare

Još uvijek gladni?

17 komentara

  1. Gledam te filete grgeča u ribarnici i nikako da ih se odlučim kupiti. Konačno sad nakon ovog tvog posta ne mogu a da ne probam, a ovo s pahuljicama otkriće. Svakako će se naći na mom stolu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Svakim danom nešto novo naučimo. Stvarno mi je ovo paniranje s pahuljicama pire krumpira otkriće!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidi ti finte sa krompirastim pahuljicama! :)) Imam ti ja njih uvijek u svom šteku - zlu ne trebalo :))) Grgeča ko zna da li bi mogla naći u ovdašnjim ribarnicama ili marketima, a ko zna kako bi išlo sa nekom drugom ribom? Vrijedi probati. A znam i ko će se najviše obradovati hrskavoj korici. Slike su ti mrak-mrak. Da čovjek jede očima :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ni ja nisam ljubitelj rečne ribe iako ih je tata pecaroš dovlačio na tone kući. Sada, pošto svi štrajkujemo rečnu ribu ide rekreativno i izbezumljenim pecarošima i posmatračima poklanja svoj ulov. Kad je spremam, a to je retko onda je to smuđ orli. Ovaj poh je i za mene nečto novo. Nisam koristila instant pire nekako ne volim stvari fabrički obrađene iz kutije, ali u ovoj varijenti izgleda jako lepo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meu Deus!!! Tudo de bom!
    Passarei sempre por aqui.
    Já estou te sseguindo...
    Visite meu cantinho.
    Bj
    Fátima

    OdgovoriIzbriši
  6. Ideja je zaista super za pahuljice instant pirea, toga se ne bih nikada setila...bas cu isprobati prvom prilikom.;)) Kod nas je dosta slab izbor u ribarnicama, nekako su najcesce u ponudi samo fileti oslica, ali zato kad se nekada nadje svezi saran, onda je to prava gozba!;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično izgleda ! grgeča ne pamtim kada sam zadnji put jela a ovo sa pahuljicama krompira znam da nisam nikada radila. Sviđa mi se jako ta ideja i svakako u slijedeću subotu nakon ribarnice ide na isprobavanje :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja bih malo da probam:) Odlično mi izgleda, mada grgeča nisam probala do sada.

    OdgovoriIzbriši
  9. Grgeča ni ja nisam probala,na tvojim fotografijama mi izgleda baš primamljivo. Izuzetno mi se svidjaju sastojci za panir koji se sigurno može primjeniti i na svako drugo meso.

    OdgovoriIzbriši
  10. kod nas se rijetko jela riba, a i danas se nije nešto promijenilo
    ja nisam ljubitelj pa onda je uvijek i izbjegavam napraviti, fiš mi ne valja i ne namjeravam ga nikad raditi, moj dragi ga voli i on si ga ponekad napravi...
    ugl.ovakav način pohanja nisam nikad napravila, baš si me zainteresirala ovim pahuljicama za krumpir, isprobat ću

    OdgovoriIzbriši
  11. Rasturaš svojim lakim receptima bez mnogo kompliciranja. Sve vrlo ukusno i vrlo brzo spremno za jelo.
    Ribu volim, ali od riječne se zadržim na pastrmki ili eventualno šaranu, grgeča nisam probala. Ja ribz jedem rado, pa makar imala i 1000 koščica, ali djeca više vole filete, za njih i za mene ovo jelo je izvrsno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Volim recnu ribu, ali grgeca ni ja nisam probala. Ova smesa za paniranje zvuci odlicno i kao sto Maja kaze, verujem da bi bila fin "prekrivac" bilo kojoj ribi.

    OdgovoriIzbriši
  13. Grgeca nisam probala, a ne secam se ni da sam ga videla po ribarnicama, a deluje mi bas lepo.

    Nego, koja dobra fora sa susenim krompirom. Je l' poh bude "nezniji" nego sa prezlom, mislim, manje ostar?

    Ja videla negde i corn flakes samleven, pa u tu svrhu koriscen. Nisam probala, sve nesto izbegavam pohovanje. A voooolim :)

    OdgovoriIzbriši
  14. @mamajac:
    Rijetko što poham, a ovo je puno lakše i bolje od klasike. Osim toga, uopće ne treba puno ulja. A kako krumpira već ima, ne treba ni krumpir kao prilog, pa eto opet nešto manje kalorija i nešto više okusa.

    OdgovoriIzbriši
  15. I like so much crunchy fillets. I will try your recipe soon. Greetings and have e nice weekend!

    OdgovoriIzbriši
  16. Samo da javim da sam upravo pohovala belo meso na ovaj nacin, i morala sam flaster na usta da lepim da ne pojedem muzu i deci sve :) SUPER je ovaj poh, ja sam samo malo u brasno umocila pre nego sto sam stavila u jaja, i zaista je odlicno! Hvala na ideji, slikala sam nesto brzinski sebi za evidenciju, a pravice se jos, pa ce biti i pristojnih slika. Veliki pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. E samo da znaš da je moj kvazi grgeč i to morski, zaplatio! :)))) Hvala ti za predivan ručak u kojem smo danas uživali! Rekli su da od sada ima da se koristi samo ova smjesa za pohanje :) :*******

    OdgovoriIzbriši

Volim i cijenim tvoj komentar. Hvala. ☆ Love and appreciate your comment. Thank you.